Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο και θεσμοθέτηση των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες

Σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο και θεσμοθέτηση των Αγορών Καταναλωτών (μέχρι και τη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση που ολοκληρώθηκε στις 15/2)
Από την Τρίτη 7/2/2017 έως και την Τετάρτη 15/2/2017 τέθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Πλαίσιο λειτουργίας υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων», το οποίο περιλαμβάνει το άρθρο 37 που αναφέρεται στη θεσμοθέτηση των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες (Αγορές των Καταναλωτών).

Σε αυτήν την περίοδο της μιας εβδομάδας, κλήθηκαν οι δραστηριοποιούμενοι στο υπαίθριο εμπόριο και κάθε ενδιαφερόμενος, να υποβάλλουν σχόλια και παρατηρήσεις επί των άρθρων που θα ληφθούν υπόψη κατά την τελική κατάρτιση των διατάξεων του νόμου. 
·          Το σχέδιο νόμου, σχόλια και παρατηρήσεις που έγιναν επί του συνόλου των άρθρων του νόμου από τους ενδιαφερόμενους, μπορείτε να βρείτε στο link που ακολουθεί: http://www.opengov.gr/ypoian/?p=7889
·          Το άρθρο 37, σχόλια και παρατηρήσεις, που αναφέρονται στη θεσμοθέτηση των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες (Αγορές των Καταναλωτών) επί του συγκεκριμένου άρθρου, μπορείτε να βρείτε στο link που ακολουθεί: http://www.opengov.gr/ypoian/?p=7852
*** ΜΜΕ (ρεπορτάζ και συνεντεύξεις)
Ρεπορτάζ και συνεντεύξεις που πραγματοποίησαν MME κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για το νόμο:
·          www.portokaliradio.gr: Στην εκπομπή "Οδηγίες για έναν καλύτερο κόσμο" φιλοξενήθηκαν, την Τετάρτη 15/2, ο γ.γ. Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης, την Τρίτη 14/2, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Βύρωνα και υπεύθυνος για τα Χωρίς Μεσάζοντες, Γιάννης Μαυρίδης, τη Δευτέρα 13/2, ο εκπρόσωπος του Κάστρου Λαμίας, Γιάννης Αλμπάνης κι ο εκπρόσωπος της Ομάδας Εθελοντών Νομού Πιερίας, Ηλίας Τσολακίδης, ενώ την Παρασκευή 10/2, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Δράσεων Αττικής Χωρίς Μεσάζοντες και μέλος του Λιμανιού της Αγωνίας - Πειραιά, Βαρθολομαίος Κυβέλος. 
Μπορείτε να ακούσετε όλες τις συνεντεύξεις στο link που ακολουθεί:
·          “Εφημερίδα των Συντακτών”: «Είναι μία από τις σπάνιες φορές που συλλογικές δράσεις «από τα κάτω» φτάνουν να γίνονται νόμος του κράτους. Για τις αγορές χωρίς μεσάζοντες ο λόγος, που πολύ σύντομα θα λειτουργούν με κανονιστικό πλαίσιο. Το κίνημα που ξεπήδησε μέσα στη δίνη των χρόνων της κρίσης σαν μια αυθόρμητη απάντηση στις πολιτικές λιτότητας».
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο link που ακολουθεί:
·          “Εποχή”: «Καρπούς φαίνεται να απέδωσε επιτέλους η πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αλληλέγγυων Δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες», που είχε ξεκινήσει το 2015, για τη νομιμοποίηση των δράσεων των ομάδων αλληλεγγύης, και συγκεκριμένα για την αγορά «Χωρίς Μεσάζοντες» (απευθείας σύνδεση παραγωγού με καταναλωτή)».
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο link που ακολουθεί:
http://www.solidarity4all.gr/el/news/kinimatika-kai-nomima
·          “Αυγή”: «Νομιμοποιούνται οι Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες - Θα διοργανώνονται υποχρεωτικά με πρωτοβουλία των φορέων πολιτών - καταναλωτών και η λειτουργία τους εγκρίνεται με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων των δήμων».
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο link που ακολουθεί:
*** Η αναλυτική πρόταση και οι τροποποίησεις του Συντονιστικού Χωρίς Μεσάζοντες Αττικής επί του άρθρου 37
Στο επισυναπτόμενο pdf που ακολουθεί, μπορείτε να βρείτε την πρόταση επί του άρθρου 37, από το Συντονιστικό Χωρίς Μεσάζοντες Αττικής.
Συγκεντρωμένες όλες οι πληροφορίες εδω
Μπορείτε να μας στείλετε παρατηρήσεις και σχόλια στο info@solidarity4all.gr και στο 2103801921 υπόψη Βασίλη Ρίζου

Επισυναπτόμενα Αρχεία: 

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...