Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, κυριάρχησε σχεδόν ολοκληρωτικά στα social media.
Ήταν η πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό σταθμό, μετά από αρκετό καιρό, και το ενδιαφέρον του μπρα-ντε-φερ με τον Νίκο Χατζηνικολάου, εκ των πραγμάτων μεγάλο.
Αν χρειαστεί η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει πίσω τα μέτρα της συμφωνίας με τους πιστωτές. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που δίνει αυτή την ώρα στον Νίκο Χατζηνικολάου.Εισαγωγικά, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, απάντησε σημειώνοντας:
«Λίγες ημέρες πριν βγήκε το αποτέλεσμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, που είναι 4,2%. Το ΔΝΤ προέβλεπε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% (όταν δηλαδή έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση).
Σαράντα δύο φορές λιγότερο από αυτό που ήρθε πραγματικά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα. Αυτή την πίεση είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Όταν υποκριτικά η αντιπολίτευση έλεγε, ‘κλείστε, γιατί δεν κλείνετε, γιατί καθυστερείτε;'.
Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης, όχι μόνο στην Ελλάδα, που να μην έχει καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται, τι παιχνίδι παίχτηκε όλο αυτό το διάστημα. Οι μόνοι που έμειναν να υποστηρίζουν ότι φταίει η ελληνική κυβέρνηση για αυτήν την απαράδεκτη καθυστέρηση, ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση και οι ευρωβουλευτές της», κατέληξε.
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε τα αντίμετρα υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για μέτρα που καλύπτουν την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους που θα έπρεπε να υπάρχει». Πρόσθεσε ότι μεταξύ των μέτρων είναι 600 εκατομμύρια το χρόνο για επίδομα ενοικίου, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε, επίσης, πως «δεν είναι άπιαστο όνειρο το πλεόνασμα του 3,5%», και τόνισε: «Η χώρα πρέπει να βγει από την επιτροπεία».
 «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη που δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ένα λεπτό εάν δεν είχε κοινωνική αποδοχή», επισήμανε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «ξέρει αυτός ο κόσμος ότι ούτε μίζες πήραμε, ούτε θαλασσοδάνεια ούτε είμαστε οι πορφυρογέννητοι».
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015, είπε πως «εάν δεν υπήρχε το δημοψήφισμα δεν θα υπήρχα ως πολιτικός». «Τότε με κατηγορούσαν όλοι, οι εξαφανισμένοι μιλήσανε, οι μουγκοί μιλήσανε, ότι θέλω να βγάλω τη χώρα από το ευρώ» υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Δεν είπα ότι θέλω να βγάλω τη χώρα από το ευρώ»
Για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να βγούμε αμέσως στις αγορές, αλλά να είναι διατηρήσιμη αυτή η έξοδος». «Έχουμε σχέδιο έχουμε αποφασιστικότητα», τόνισε.
Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις είπε ότι «δεν τις έχουμε ξεχάσει», «αλλά κάθε πράγμα στην ώρα του, η χώρα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και μετά να διεκδικεί»
Όσον αφορά τις μειώσεις των συντάξεων, ανέφερε ότι «η σύνταξη των 1.000 ευρώ δεν είναι μεσαίο εισόδημα» και υπογράμμισε ότι «το 40% των μειώσεων δεν τις έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να πάνε σε νέα περικοπή».
«Εάν κάποιος ήταν στη θέση μου τι απόφαση θα έπαιρνε;» αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Πιστεύει ο συνταξιούχος φίλος μας ότι εάν στη θέση μου ήταν ο κ. Μητσοτάκης θα έφερνε κάτι καλύτερο; Και ο αντιπρόεδρος του κ. Γεωργιάδης έλεγε τόσα και άλλα τόσα μέτρα αρκεί να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...