Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Επετειακός Κύκλος Εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων (10η Απριλίου 1821)



Παρασκευή 21 Απριλίου
Ώρα 11:00, Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας 
Ένα ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας, στο ίδιο σημείο, εκεί που στις 15 Νοεμβρίου του 1821 συνήλθε η Συνέλευση των Σαλώνων. Εκεί όπου συντάχθηκε η «Νομική Διάταξις της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος»  και θεσμοθετήθηκε ο  Άρειος Πάγος.
Μία εξαιρετική Εκπαιδευτική Δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος με θέμα: «Η Ιστορία της Α’ Εθνοσυνέλευσης Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος και του Αρείου Πάγου», για μαθητές Δημοτικού, αλλά και μεγαλύτερους.  
Ώρα 20:00, Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας
Μια ξεχωριστή βραδιά  θα ξεκινήσει στο Πνευματικό κέντρο της πόλης με την ομιλία του κ. Σάββα Καλεντερίδη, Συγγραφέα-Εκδότη με θέμα: «Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και πώς αυτές επηρεάζουν Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη».
Στη συνέχεια θα βραβευθεί ο κ. Ηλίας Ασημακόπουλος, ο οποίος επί μισό αιώνα  εκδίδει το περιοδικό  «Στερεά Ελλάς».
Ακόμα, θα τιμηθεί η μνήμη του στιχουργού και μουσικοσυνθέτη Ζαχαρία Δελμούζου, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική από τη Χορωδία του Ο.Τ.Ε. Πάτρας, τη Χορωδία του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας και τη Δημοτική Χορωδία Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...