Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Επετειακός Κύκλος Εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων (10η Απριλίου 1821)Παρασκευή 21 Απριλίου
Ώρα 11:00, Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας 
Ένα ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας, στο ίδιο σημείο, εκεί που στις 15 Νοεμβρίου του 1821 συνήλθε η Συνέλευση των Σαλώνων. Εκεί όπου συντάχθηκε η «Νομική Διάταξις της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος»  και θεσμοθετήθηκε ο  Άρειος Πάγος.
Μία εξαιρετική Εκπαιδευτική Δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος με θέμα: «Η Ιστορία της Α’ Εθνοσυνέλευσης Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος και του Αρείου Πάγου», για μαθητές Δημοτικού, αλλά και μεγαλύτερους.  
Ώρα 20:00, Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας
Μια ξεχωριστή βραδιά  θα ξεκινήσει στο Πνευματικό κέντρο της πόλης με την ομιλία του κ. Σάββα Καλεντερίδη, Συγγραφέα-Εκδότη με θέμα: «Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και πώς αυτές επηρεάζουν Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη».
Στη συνέχεια θα βραβευθεί ο κ. Ηλίας Ασημακόπουλος, ο οποίος επί μισό αιώνα  εκδίδει το περιοδικό  «Στερεά Ελλάς».
Ακόμα, θα τιμηθεί η μνήμη του στιχουργού και μουσικοσυνθέτη Ζαχαρία Δελμούζου, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική από τη Χορωδία του Ο.Τ.Ε. Πάτρας, τη Χορωδία του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας και τη Δημοτική Χορωδία Άμφισσας.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...