Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς δίνει τον Παπαντωνίου και ανοίγει τους λογαριασμούς του κουμπάρου μετά από 17 χρόνια συγκάλυψης!!!

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άσκησε συμπληρωματικές διώξεις. Σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από την ανακρίτρια που χειρίζεται τα εξοπλιστικά, κυρίως τις φρεγάτες, Ηλιάνα Ζαμανίκα.
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν μετά την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης από τη νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τα αδικήματα της δωροληψίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ( ξέπλυμα μαύρου χρήματος) για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με κεντρικό πρόσωπο, τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.
Την άσκηση της δίωξης είχε ζητήσει εγγράφως η αρμόδια ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής στην ίδια υπόθεση Γιώργος Ευαγγέλου μετά την αξιολόγηση πληθώρας στοιχείων αλλά και μαρτυρικών καταθέσεων και σε συνδυασμό και με τα νεότερα στοιχεία που εστάλησαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις αρχές Μαρτίου από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας για την ύπαρξη δύο λογαριασμών που συνδέονται με τον πρώην υπουργό και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Η ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα που είχε ζητήσει τη συμπληρωματική ποινική δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αξιολογήσει ως σημαντικά στοιχεία, κατάθεση γάλλου πρώην στελέχους εταιρείας που είχε εμπλακεί σε προμήθειες με το ελληνικό δημόσιο αλλά και στοιχεία που κατασχέθηκαν στην Αθήνα στο σπίτι του επικεφαλής της ίδιας εταιρείας στη χώρας μας, που είχε άμεση γνώση των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων για πολλές συμβάσεις μεταξύ των οποίων και συμβάσεις εξοπλιστικών.
Επίσης η ανακρίτρια είχε αξιολογήσει ως σημαντικά όσα έχουν προκύψει από τις πολυετείς έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τους λογαριασμούς που διέθετε η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου στην Ελβετία και οι οποίοι ερευνήθηκαν, όταν τυχαία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.
Πάντως, δικαστικές πηγές, εκτιμούν, ότι η άσκηση της συμπληρωματικής δίωξης σε συνδυασμό με το αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποσταλεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς στις ελβετικές αρχές από τα μέσα Μαρτίου για άνοιγμα των νέων λογαριασμών που φέρονται ότι συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου, θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις που θα προσδώσουν νέα διάσταση στην όλη υπόθεση.
 

http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/789048/nea-dioxi-gia-dorodokia-kai-xeplyma-stis-ypotheseis-exoplistikon-epi-papantonioy#ixzz4fZJosb6o
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...