Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ο Μητσοτάκης ξεπουλάει τη ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα για πολιτική στήριξη

Τάζει δίκτυα, υδροηλεκτρικά, ενεργειακή και τιμολογιακή πολιτική.
Όπως αναφέρει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή», το μάτι στους δανειστές και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας κλείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχόμενος, αν ποτέ αναλάβει τη διακυβέρνηση, να τους εκχωρήσει τη ΔΕΗ με όλα τα υπάρχοντά της.

Παρεμβαίνοντας στο παραπέντε της συμφωνίας με τους δανειστές και ενώ η κυβέρνηση έχει επιτύχει να παραμείνουν η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και να εξαιρεθούν οι υδροηλεκτρικές μονάδες από την απελευθέρωση της αγοράς, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητάει: Να μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και να εκχωρηθεί το 66% του ΑΔΜΗΕ, να παραχωρηθούν λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες και να επανέλθει το παλαιό σχέδιο (Σαμαρά) για την εκχώρηση της «μικρής ΔΕΗ».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος και ανέπτυξε την πρότασή του για τη ΔΕΗ:
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι επείγον και αναγκαίο να γίνει συζήτηση για την ενεργειακή πολιτική, «καθώς η χώρα δεν έχει κατεύθυνση για τα θέματα ενέργειας» και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα κάνει η ΝΔ, δίνοντας έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και στη μείωση του ενεργειακού κόστους. «Θα ιδιωτικοποιήσουμε τον ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 66% για να βρεθεί ένα τμήμα των πόρων που χρειάζεται η ΔΕΗ. Ο ιδιωτικοποιημένος ΑΔΜΗΕ θα δρομολογήσει δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης», ανέφερε.
Στον τομέα της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΔΕΔΗΕ θα αποκτήσει την ιδιοκτησία όλων των υποδομών, διευκρίνισε και τόνισε πως στο σκέλος της παραγωγής θα γίνει η ανασχεδίαση του διοικητικού μοντέλου της ΔΕΗ. Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι «οι οφειλές ανεβαίνουν η μετοχή κατρακυλά».
Συνεχίζοντας, είπε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας: Ένα είναι η επανεξέταση της εκπτωτικής πολιτικής και της είσπραξης των οφειλομένων. Πέραν αυτού, είναι η συμβάσεις παραχώρησης, ή η πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων.
«Η ΔΕΗ και οι άνθρωποί της δεν αξιοποιούνται - και αυτό θα αλλάξει με ένα νέο διοικητικό μοντέλο», ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η ΔΕΗ πρέπει να συμμαχήσει με στρατηγικό επενδυτή που θα την βοηθήσει να ενδυναμώσει. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί ένα νέο περιβάλλον με καλύτερες τιμές για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...