Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο Eurogroup της Μάλτας. Έκλεισε η συμφωνία με μέτρα-αντίμετρα

Κυβέρνηση-θεσμοί συμφώνησαν στη λήψη μέτρων 2% του ΑΕΠ, με περικοπές συντάξεων κατά 1% ή 1,8 δις από το 2019 και μείωση αφορολόγητου από το 2020.,α ν δεν πιαστούν οι στόχοι με αντίμετρα σ’ αυτή την περίπτωση. Εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία να υπάρξει σύντομα συνολική πολιτική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το χρέος. Μετά από αυτό επιστρέφουν το συντομότερο οι θεσμοί στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε τα εξης:
«Είχαμε μια συμφωνία για τους βασικούς πυλώνες της συμφωνίας. Με λίγα λόγια αυτό που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο δηλαδή στα βασικά για να επιστρέψουν οι θεσμοί. Όπως όλες οι συμφωνίες όπου υπάρχουν συμβιβασμοί υπάρχουν πράγματα που δεν θα μας ικανοποιήσουν και άλλα που θα μας ικανοποιήσουν. Υπάρχουν πράγματα που θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία στα μεγάλα ζητήματα είναι για τα μέτρα και τα αντίμετρα και θα είναι 1% για τις συντάξεις το 2019 και 1% για το αφορολόγητο το 2020. Η συμφωνία είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα και θετικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα ταυτόχρονα και θα υπάρξουν αν είμαστε εντός των στόχων».
«Τα θετικά μέτρα το 2019 θα είναι από την πλευρά των δαπανών 1,8 δις. Παιδική φτώχεια, στέγαση, προβλήματα νέας γενιάς για απασχόληση με μέτρα και ενέργειες για αναπτυξιακή πολιτική, συμβολή των συνταξιούχων στα φάρμακα και επενδυτικό πακέτο. Το 2020 τα μέτρα ανακούφισης θα είναι από την πλευρά των φόρων και στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...