Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Η Microsoft σταματά επίσημα την υποστήριξη των Windows Vista

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες τον επίσημο τερματισμό υποστήριξης των Windows Vista, ενός λειτουργικού, που υπάρχει τα 10 τελευταία χρόνια και μπορεί να θεωρηθεί σαν μια αποτυχία της εταιρείας.
Σε μια νέα δημοσίευση στο forum υποστήριξης της εταιρείας, η Microsoft ανακοίνωσε ότι από την 11η Απριλίου του 2017 το λειτουργικό σύστημα δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις και επείγουσες επιδιορθώσεις για θέματα ασφαλείας.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι σταματάει τις επιλογές υποστήριξης δωρεάν ή επί πληρωμή.
«Η Microsoft παρέχει υποστήριξη για τα Windows Vista τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά έχει έρθει η ώρα να επενδύσουμε τους πόρους μας σε πιο πρόσφατες τεχνολογίες, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε νέες εμπειρίες.»
Οι χρήστες των Vista θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σύστημα τους μετά την λήξη, ωστόσο οι προγραμματιστές θα πάψουν σταδιακά να αναπτύσσουν λογισμικό για την πλατφόρμα. Φυσικά θα υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν θύματα διαφόρων ευπαθειών ασφαλείας.
Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι θα σταματήσει να έχει διαθέσιμο για το λογισμικό Microsoft Security Essentials για τα Vista. Σε περίπτωση που είστε ένας από τους χρήστες συστήματος με Windows Vista, η Microsoft συμβουλεύει να αναβαθμίσετε σε Windows 10.

Πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...