Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η Κριστίν Λαγκάρντ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ το Success Story των Σαμαροβενιζέλων και τα ανέφικτα όνειρα Σοιμπλε για 10ετη πλεονάσματα 3,5%

Τελείωσε το μύθο του success story και των “επιτυχημένων μεταρρυθμίσεων, που θα έφερναν την χώρα στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση” της κυβέρνησης Σαμαρα-Βενιζέλου, αλλά και Ευρωπάιων αξιωματούχων όπως ο Σόιμπλε, ο Ρέγκλινγκ και ο Βίζερ, που κατά καιρούς εχουν αναφερθεί θετικά για τη δήθεν επιτυχημένη πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μεχρι το 2014, η Κριστίν Λαγκάρντ, με δηλώσεις της στην Ουάσινγκτον!
Παράλληλα ακυρώνει και την πολιτική επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη που τοτε ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του Γιάννη Στουρνάρα, τότε ΥπΟικ και σήμερα Διοικητή της ΤτΕ και των κύκλων του ΣΕΒ! Οι μεταρρυθμίσεις στη Ελλάδα, ανέφερε, πρέπει «να οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη και να μην έχουν προσωρινά αποτελέσματα όπως έχει γίνει κάποιες φορές στο παρελθόν».
Τα πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν είναι εφικτά, ούτε υλοποιήσιμα και αυτό είναι γνωστό, ανέφερε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη.
Η Κρ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ακόμη πως «δεν έχουν ικανοποιηθεί οι όροι μας και γι’ αυτό δεν έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα». Παραδέχεται όμως πως υπάρχει πρόοδος σε μεταρρυθμίσεις αλλά ανέφερε πως το χρέος είναι μη βιώσιμο. «Η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, πρέπει να διεξαχθεί βάσει λογικών προβλέψεων» τόνισε.Επισήμανε ακόμη πως οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι απολύτως απαραίτητη και πως το σημερινό σύστημα οδηγεί σε αθροιστικά συσσωρευμένο έλλειμμα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ                      https://youtu.be/laT4dw7pNpo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...