Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Εκδήλωση στο Εντευκτήριο του περιοδικού Εμβόλιμον στα Άσπρα Σπίτια.

Το περιοδικό Εμβόλιμον και οι εκδόσεις Μελάνι, σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του βιβλίου της Καρολίνας Μέρμηγκα «Ο Έλληνας γιατρός», την Παρασκευή 28/5/2017 και ώρα 20.00 στο Εντευκτήριο του Περιοδικού Εμβόλιμον στα Άσπρα Σπίτια.
«Ο Έλληνας γιατρός», της Καρολίνας Μέρμηγκα, εκδόσεις Μελάνι, 2016
Ένα μυθιστόρημα / κόσμημα της νεοελληνικής γραμματείας
Μέσα από την προσωπική ιστορία του γιατρού Κωνσταντίνου Μ. (1874-1941) ξετυλίγεται η άνθηση της αθηναϊκής αστικής τάξης με τις χάρες και τις αδυναμίες της, οι πόλεμοι και οι πολιτικές διαμάχες που έσκισαν τη χώρα στα δύο, οι βαθιές πληγές και οι μεγάλες στιγμές δόξας της Ελλάδας.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα όπου ο έρωτας, τα ηθικά διλήμματα, η ματαιοδοξία, η προσφορά, οι φιλοδοξίες και η αίσθηση χρέους συνθέτουν τον καμβά μιας γενιάς Ελλήνων, επώνυμων κι ανώνυμων, που σήμερα μοιάζουν μακρινοί και άγνωστοι, όμως συνεχίζουν να μας καθορίζουν με τρόπο ανεξίτηλο. 

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...