Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας

Μεγάλη νίκη του Μακρόν στις Γαλλικές εκλογές.
Ο Μακρόν εξασφαλίζει ποσοστό 65,5% έως 66,1% των ψήφων, έναντι της αντιπάλου του, της ακροδεξιάς Μαριν Λεπέν, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 33,9% έως 34,5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων Ifop και Harris Interactive. Στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε: «Ανοίγει μια νέα σελίδα, αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται».

Ο Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ "συνεχάρη θερμά" τον Εμανουέλ Μακρόν για της εκλογή του στο προεδρικό θώκο της χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο, ο Ολάντ επισήμανε ότι η νίκη του Μακρόν δείχνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών επιθυμεί να ενωθεί γύρω "από τις αξίες της Δημοκρατίας".

Οι Γάλλοι πολίτες επέλεξαν τον Μακρόν για πρόεδρο της χώρας
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι οι Γάλλοι πολίτες επέλεξαν τον Εμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο της χώρας επιλέγοντας να κρατήσει η Γαλλία την θέση της στην καρδιά της Ευρώπης.

Η Μαρίν Λεπέν συνεχάρη τον Μακρόν
Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Η ίδια χαρακτήρισε τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, ιστορικά.
Σύντομη" και "φιλική" τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Μακρόν και της Λεπέν
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν είχαν μια "σύντομη" και "φιλική" τηλεφωνική συνδιάλεξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του νέου προέδρου της Γαλλίας.

Η καγκελαρία συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν
Εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ εξέφρασε μέσω Twitter συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας λόγο για μια νίκη υπέρ μιας ισχυρής ενωμένης Ευρώπης και υπέρ της γαλλογερμανικής φιλίας.

Συγχαρητήρια της Τερέζας Μέι στον Εμανουέλ Μακρόν
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.
"Η πρωθυπουργός συνεχάρη θερμά τον εκλεγμένο πρόεδρο Μακρόν για την εκλογική του επιτυχία. Η Γαλλία είναι μία από τις στενότερες συμμάχους μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το νέο πρόεδρο σε ένα εύρος κοινών προτεραιοτήτων" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνεχάρη τον Μακρόν μέσω του Twitter.

Συγχαρητήρια στον νέο Γάλλο Πρόεδρο και από τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Οι Γάλλοι επέλεξαν τον δρόμο του «ευρωπαϊκού μέλλοντος» της χώρας τους, σημείωσε με ικανοποίηση απόψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Εμανουέλ Μακρόν μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
«Είμαι ευτυχής που οι Γάλλοι επέλεξαν ένα ευρωπαϊκό μέλλον», ανέφερε ο Γιούνκερ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουρκ χαιρέτισε την ψήφο των Γάλλων υπέρ «της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης»


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...