Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ο Ερντογάν καρατομεί δεκάδες δικαστές και εισαγγελείς (επιπλέον)

Το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) της Τουρκίας καθαίρεσε 107 δικαστές και εισαγγελείς που φέρονται ότι ανήκουν στο κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί πως υπήρξε ο εγκέφαλος του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.
Πρόκειται για τον τρίτο κύκλο εκκαθαρίσεων στο κράτος μετά τη νίκη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με την οποία απέκτησε σαρωτικές νέες εξουσίες.
Συνολικά οι τουρκικές αρχές έχουν καθαιρέσει, απολύσει ή αποτάξει πάνω από 145.000 δημόσιους λειτουργούς, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, δικαστικούς και ακόμη και ακαδημαϊκούς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αριθμός των δικαστικών και των εισαγγελέων που έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ανήλθε πλέον στους 4.238.
Σε βάρος των 107 δικαστικών και εισαγγελέων που απαλλάχθηκαν σήμερα από τα καθήκοντά τους εκδόθηκαν εξάλλου εντάλματα σύλληψης, μετέδωσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...