Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Βαρύ οπλισμό στέλνει ο Τραμπ στους Κούρδους! Οργή στην Τουρκία…

«Πυρ και μανία» είναι η Τουρκία από την στήριξη που παρέχουν ολοένα και πιο ανοιχτά οι ΗΠΑ στους Κούρδους του PKK και του PYD, που η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως οι ΗΠΑ έστειλαν προς ενίσχυση των Κούρδων 48 οχήματα και 250 στρατιώτες τους και 22 φορτηγά γεμάτα με πυρομαχικά. Το κονβόι της αμερικανική βοήθειας ταξίδεψε από τα σύνορα Συρίας-Ιράκ στην Σεμάλκα και έφτασε στην Αλ Μαλικίγια.
Μετά του τουρκικούς βομβαρδισμούς της 25ης Απριλίου που είχαν ως αποτέλεσμα σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα να σκοτωθούν 89 στελέχη του PKK στο βόρειο Ιράκ και Συρία, οι ΗΠΑ έστειλαν 22 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά καθώς επίσης στρατιωτικά οχήματα
Η εφημερίδα αναφέρει πως πριν του βομβαρδισμούς στρατιώτες της Τουρκίας είχαν δεχθεί επίθεση με αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους TOW.
Τους τελευταίους μήνες δε η Ουάσιγκτον φέρεται να έχει στείλει στους Κούρδους του PKK σύμφωνα με την Γιενί Σαφάκ, πολλαπλούς εκτοξευτές, 80 σωλήνες όλμων των 120 mm, βομβίδες ΜΚ 19, αραβίδες Μ4 και τυφέκια Μ16 καθώς επίσης οχήματα Humvee και Cougar.
Η τουρκική εφημερίδα τονίζει επίσης πως οι ΗΠΑ έστειλαν και αντιαρματικούς πυραύλους FGM-148 Javelin.

newsbeast.gr
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...