Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο άλωσης της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς από τα "ορφανά του Σημίτη"

Με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη ενός ακόμα υπουργού του κ. Σημίτη, του Τάσου Μαντέλη, για το σκάνδαλο της Siemens, έρχεται στην επικαιρότητα οι προσπάθειες που γίνονται, να σερβίρουν ξανά στο τραπέζι και του κεντροδεξιού, αλλά και του κεντροαριστερού ψηφοφόρου, τον «κιμά», που κάποιοι έφτιαξαν, από τα «αποφάγια» του «εσκυγχρονισμού».

Για τον χώρο της κεντροδεξιάς οι αντιδράσεις είναι πολλές. Σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην εφημερίδα "Νέα Σελίδα" τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ και προς τα αποκαλούμενα "ορφανά του Κώστα Σημίτη".
Κληθείς να σχολιάσει "τα ανοίγματα που γίνονται από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πλευρά προς το ΠΑΣΟΚ και προς τα -αποκαλούμενα από ορισμένους- «ορφανά του Κώστα Σημίτη»" ο κ. Κακλάμάνης εκφράζει την απορία: «Έχετε ακούσει κανένα από αυτά, που κάποιοι αποκαλούν "ορφανά του κ. Σημίτη", να εκφράζει την επιθυμία να στοιχηθεί με τη ΝΔ; Εγώ δεν ξέρω κάποιο. Το αντίθετο θα έλεγα. Τα περισσότερα από αυτά τα "ορφανά" υβρίζουν την παράταξή μας και μας κουνούν το δάχτυλο για τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή. Είναι πραγματικά απίστευτο. Θα έπρεπε να ντρέπονται, αφού ανήκουν στο κόμμα που άνοιξε τον δρόμο για τα μνημόνια».

Οι αντιδράσεις στην ΝΔ, στο θέμα αυτό, δεν περιορίζονται μόνο στον Νικήτα Κακλαμανη. Πριν από λίγες εβδομάδες είκοσι βουλευτές του κόμματος μιλώντας στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία" είχαν αντιδράσει έντονα στις δηλώσεις των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τις οποίες επιτίθονταν με σφοδρότητα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα του συνεδρίου τους.

Με δηλώσεις τους στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», οι 20 «γαλάζιοι» βουλευτές έστειλαν αυστηρό μήνυμα στη Φώφη Γεννηματά ( που είχε κάνει λόγο για «συντηρητική παλινόρθωση»), στον Γιώργο Παπανδρέου (που είχε μιλήσει για «καραμανλισμό της χρεοκοπίας»), στον Θανάση Θεοχαρόπουλο (που είχε αναφερθεί σε «καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή»), στον Κώστα Σημίτη και στα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη -ως επί το πλείστον- του ΠΑΣΟΚ. Οι 20 βουλευτές της ΝΔ είχαν πει ότι «η Ιστορία δεν παραγράφεται» και ότι «οι πολίτες έχουν μνήμη», ενώ εμφανίζονταν εξαιρετικά επιφυλακτικοί στην προοπτική νέας συνεργασίας μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Η εποχή των «διπλών βιβλίων» η απάτη με την Goldman Sachs και τα «πέτσινα» ευρώ.

Η Ελλάδα βιώνει για 8η συνεχή χρονιά οικονομικό αδιέξοδο, ένα ατελείωτο χρέος που συνεχώς "τζογάρει" πατώντας πάνω σε δανεισμούς και νέα Μνημόνια και εν ολίγοις ένα 100ετές μέλλον που μόνο ρόδινο δεν φαντάζει εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία και δεν γίνει η απαραίτητη, η νόμιμη και η αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.
Στο γιατί είναι απαραίτητη αυτή η αναδιάθρωση είναι αρκετά εύκολο να εξηγηθεί και να γίνει κατανοητό από τους πάντες, όταν ένα χρέος για τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας υπερβαίνει το 100% και αυτό το καθιστά δυσβάσταχτο, πώς μπορεί ένα χρέος εν πολλοίς εικονικό, μη υπαρκτό και φτιακτό και εν μέρη υπαρκτό μέσω εμπράγματων δανεισμών που έχει καταστεί σχεδόν διπλάσιο, να χαρακτηριστεί;
Όταν δεν μπορεί να καλυφθεί στην Ελλάδα με την οικονομία που είχε, όχι που έχει, χρέος της τάξεως του 60% του ΑΕΠ, πώς μπορεί να περιμένει κανείς να καλυφθεί ένα τριπλάσιο χρέος εάν αυτό δεν αναδιαρθρωθεί γενναία και ριζικά;

Πως όμως φτάσαμε εδώ; Υπάρχει απάντηση, όπως για όλα υπάρχουν απαντήσεις, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα, πλην Μικρασιατικής Καταστροφής, (και αυτό είναι υπό συζήτηση αν πλήρωσαν τις συνέπειες όλοι όσοι τις είχαν), και της Χούντας των Συνταγματαρχών, έκτοτε όποιος και αν έπραξε τραγικά εγκλήματα σε βάρος αυτού του δύστυχου λαού και εγκλήματα καραμπινάτης Εσχάτης Προδοσίας, ουδέποτε έως τώρα λογοδότησε και πλήρωσε με τις αρμόζουσες και παραδειγματικές για τους πολιτικούς του μέλλοντος συνέπειες.

Οι "Αρχιερείς" και οι "Αρχιμαγείροι" της διαπλοκής. 

Την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας την έχουν αποδώσει πολλοί, (πολιτικοί και οικονομολόγοι), κατά καιρούς, στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και όχι άδικα αν διαβάσει κανείς τα νούμερα.

Επί υπουργίας Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου εγγράφηκε στον προϋπολογισμό ένα πρόθετο χρέος 16 δισ. ευρώ! Αυτό για όσους αναρωτιούνται ήταν το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ και για το οποίο η γαλαντόμα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "κέρασε" 400.000.000 δολλάρια την Goldman Sachs και τα "golden boy" της που ανέλαβαν να πειράξουν το πραγματικό χρέος της χώρας προς τα κάτω για να εισέλθουμε στην ζώνη του ευρώ.

Πολλοί θα ήθελαν να ξεχαστεί εκείνο το swap, που κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα έγινε ο προάγγελος της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας φέρνοντας στη χώρα το Μνημόνιο.
Στην ίδια κατεύθυνση, (δηλαδή της υπερχρέωσης των επόμενων γεννεών με την εμφάνιση μίας επίπλαστης ανάπτυξης), ήταν, εκτός του swap και οι μέθοδοι των τιτλοποιήσεων, που εφάρμοζε η κυβέρνηση Σημίτη.

Παρουσιάζοντας τις τιτλοποιήσεις σαν πανάκεια προεισπράττονταν έσοδα από τα λαϊκά λαχεία, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κ.λπ. Σήμερα, τα έσοδα αυτά απλά λείπουν από τους συγκεκριμένους φορείς, καθώς είναι υποθηκευμένα για πολλά χρόνια με τις γνωστές συνέπειες, δηλαδή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των κενών, βιαστικές αποκρατικοποιήσεις κλπ.
Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs, έφερε πέρυσι στο φως της δημοσιότητας την colpo grosso Σημίτη – Παπαντωνίου και προέτρεψε μάλιστα την κυβέρνηση Τσίπρα να κινηθεί νομικά ενάντια του τραπεζικού κολοσσού, που εν πολλοίς, οδήγησε τη χώρα στη σημερινή, τραγική οικονομική κατάσταση. Την αποκάλυψη αυτή, έκανε ο βρετανικός Independent.
Ο Τζορτζ Τζαμπούρ, ο άνθρωπος, που είχε σχεδιάσει τα swaps στην Goldman Suchs και έχει συμβουλέψει διάφορες χρεωμένες κυβερνήσεις για το πώς θα αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν από περίπλοκες συναλλαγές με τράπεζες, έσπασε τη σιωπή του και με επίσημη επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση την προέτρεψε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προς επανόρθωση των ιστορικών σφαλμάτων και ανάκτηση μέρους των τεράστιων κερδών που αποκόμισε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Βάσει των στοιχείων, που έχει στη διάθεσή του ο Τζαμπούρ θεωρεί, πως το μέγεθος του κέρδους, που προέκυψε από τις συναλλαγές με την ελληνική κυβέρνηση είναι παράλογα ογκώδες.
Οι έλεγχοι, οι αναλύσεις, οι διαδρομές των e-mails μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, για να κινηθεί νομικά, αξιώνοντας αποζημίωση, αν αποδειχτεί, πως οι συμφωνίες εκτελέστηκαν με μοναδικό στόχο το «μαγείρεμα» των στοιχείων και την απόκρυψη των χρεών της χώρας.
Η ιδιότητα του μέλους στη ζώνη του ευρώ έδωσε στην Ελλάδα πρόσβαση σε δισεκατομμύρια εύκολης πίστωσης, την οποία στη συνέχεια ήταν ανήμπορη να αποπληρώσει, κάτι που την οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση.
Υπό την καθοδήγηση της κυρίας Λουδιάδη, το 2001, η Goldman Suchs αντάλλαξε ομόλογο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από γεν και δολάρια, σε ευρώ, με τη χρήση μίας ιστορικής συναλλαγματικής ισοτιμίας, που έκανε το χρέος να μοιάζει μικρότερο απ' ότι πραγματικά ήταν – για την ακρίβεια εμφάνιζε το δάνειο κατά 2.8 δισ. ευρώ μικρότερο.

Η Goldman Sachs χρέωσε αναλογικά υψηλότερες προμήθειες χρηματιστηριακών συναλλαγών, απ' ό,τι χρέωνε για συμφωνίες μικρότερου μεγέθους και απλούστερης δομής, κερδίζοντας εκατομμύρια από την Ελλάδα.
Στις κυβερνήσεις Σημίτη χρέωσε πρόσφατα όμως το υπέρογκο χρέος της χώρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου, Δημήτρης Τσοβόλας. Παρουσιάζοντας έναν πίνακα - ντοκουμέντο με τη σύνθεση του χρέους της κεντρικής διοίκησης από το 1987 έως το το 1997 σημειώνει πως φαίνεται ξεκάθαρα, ότι το άλμα στο κρατικό χρέος δεν έγινε έως το 1989, αλλά αμέσως μετά επί Κώστα Σημίτη.

«Η Goldman Sachs ήταν αυτή που συμβούλευε τους Έλληνες και παραποιούσε τους αριθμούς (των δημόσιων λογαριασμών) που η Ελλάδα είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε επίσης πρόσφατα και αποστομοτικά ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ για να σχολιάσει την πρόσληψη του πρώην προέδρους της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόσο, στη Goldman Sachs,
Ο Κώστας Σημίτης παρουσίασε στον ελληνικό λαό το αφήγημα του "εκσυγχρονισμού". Εκσυγχρονισμός στις νοοτροπίες, στις δομές στον τρόπο άσκησης πολιτικής. Ο εκσυγχρονισμός παρουσιάστηκε με την στήριξη των κάποιων διαπλεκομένων ΜΜΕ της χώρας ως μια "μάχη" κατά του λαϊκισμού, ωστόσο η πραγματικότητα διέψευσε τον επί 8 χρόνια πρωθυπουργό.
Ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου ή στην πολιτική ζωή δεν έγιναν. Αντίθετα κινήσεις πραγματικά εκσυγχρονιστικές, όπως αυτή του ασφαλιστικού, τις σταμάτησε ο ίδιος ο κ. Σημίτης, φοβούμενος το πολιτικό κόστος. Σήμερα, βέβαια ο ίδιος "κουνά το δάχτυλο" σε όσους κυβέρνησαν η κυβερνούν μετά από αυτόν γιατί δεν αγνοούν το πολιτικό κόστος. Ακομα στη διάρκεια της 8ετίας Σημίτη ξέσπασαν ή ξεκίνησαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε η χώρα όπως το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το σκάνδαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων, το σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, το "πάρτι" στην υγεία, το "πάρτι" με τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων, το "πάρτι" με τα θαλασσοδάνεια, κλπ. Αλλά και στα εθνικά θέματα η διακυβέρνηση Σημίτη μας άφησε κληρονομιά τις "γκρίζες ζώνες", των Ιμίων και την ατιμωτική παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.
Με λίγα λόγια, ένα ατελείωτο πάρτι, που κλήθηκε να πληρώσει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Τότε η δική του κυβέρνηση, που ήταν και η μοναδική κυβέρνηση που εμφάνισε πραγματικούς δείκτες ανάπτυξης προχώρησε σε μία εξαιρετικά συμφέρουσα οικονομική συμφωνία για την χώρα και σε έναν εξαιρετικά ευνοϊκό δανεισμό για να καλυφθούν όσο το δυνατόν τα οικονομικά σκάνδαλα της διακυβέρνησης Σημίτη που υπονόμευαν μέρα με την ημέρα την χώρα. Όσο για τα εθνικά θέματα είναι παγκοίνως γνωστό ότι ο Κωστας Καραμανλής πλήρωσε πολύ ακριβά το "όχι" της Ελλάδος για τα Σκοπιά, στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αλλά και την προσπάθειά του να καταστήσει τη χώρα ανεξάρτητη ενεργειακά, με τις κινήσεις του, όπως με τον αγωγό Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολης.
Δυστυχώς εκείνη την χρονική περίοδο έρχεται στην εικόνα ο Γιώργος Παπανδρέου με το καταστροφικό του σύνθημα "λεφτά υπάρχουν", την συνειδητή πολιτική του επιλογή να δέσει την χώρα στα δεσμά του Δ.Ν.Τ και βέβαια να ακυρώσει άμεσα την συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολης.


Ο Γιωργος Παπανδρέου πλήρωσε και τιμωρήθηκε πολιτικά για τις επιλογές του αυτές. Αντίθετα ο Κώστας Σημίτης, όχι μόνο δεν πλήρωσε για αυτά που έκανε, αλλά οι προσωπικοί του σύμβουλοι, αυτοί που κάποιοι τους αποκαλούν "τα ορφανά του Σημίτη", κυβέρνησαν και κυβερνούν ακόμα την χώρα, από την ημέρα που εισήλθαμε στο Μνημόνιο, σαν να είναι μία μυστική συμφωνία συγκάλυψης της ιστορίας του μεγαλύτερου τετελεσμένου εγκλήματος σε βάρος της χώρας μας και των πολιτών μας, που έγινε ποτέ!

Η ποινική έρευνα για το C4I.

Πρόσφατα, η Εισαγγελία Διαφθοράς ξεκίνησε ποινική έρευνα με αφορμή τους ισχυρισμούς πρώην κορυφαίου στελέχους γαλλικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων, ο οποίος άφησε υπόνοιες ότι για την σύμβαση που αφορούσε την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 «χρηματίστηκε ακόμη και ο τότε πρωθυπουργός».
Η Εισαγγελία άνοιξε την δικογραφία μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου η οποία δόθηκε εξ αφορμής σχετικών δημοσιευμάτων.
Σύμφωνα με αυτά, η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006 , κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του Μισέλ Ζοσεράν, πρώην προέδρου της εταιρείας Thales Engineering & Consulting, η οποία ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ζοσεράν είχε ισχυριστεί- πέραν των καταγγελιών του για παράνομες πληρωμές στον τότε υπουργό άμυνας για τις φρεγάτες-, ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales στην Ελλάδα είπε, πως έχασαν τη σύμβαση για το σύστημα C4I, που αφορούσε την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, επειδή η ανταγωνίστρια εταιρία Saic υποστηριζόταν από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την περίοδο 2001-2009, Ντικ Τσένεϊ.

Δωροδοκήσαμε χαμηλά... 

Ο αντιπρόσωπος είχε υποστηρίξει ότι «χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».
Εν ολίγοις έβαλε στο στόχαστρο τον Κώστα Σημίτη, επί πρωθυπουργίας του οποίου υπεγράφη η σχετική σύμβαση.
Η συγκεκριμένη κατάθεση περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους, για τυχόν διαφθορά στην Γαλλική εταιρία.


Αλέξης Τσίπρας: Έβλεπε τα εκατομμύρια ευρώ να περνούν χωρίς να αντιδρά! 

«Ο κ. Σημίτης θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έβλεπε τα εκατομμύρια ευρώ να περνούν χωρίς να αντιδρά», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Παπαντωνίου.
«Άκουσα την κ. Γεννηματά στην παρέμβασή της, προχθές», τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής πρόσφατα ο πρωθυπουργός, «να προσπαθεί να μιλήσει για στοχοποίηση και σκευωρία ενάντια στον πρωθυπουργό που μας έβαλε στο ευρώ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, όπως όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα καταγραφεί στην ιστορία ότι ήταν ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια ευρώ να περνούν δίπλα του χωρίς να αντιδρά. Δεν είχε ιδέα ο κ. Σημίτης για τις παραλείψεις, τις δράσεις του κ. Τσοχατζόπουλου και του κ. Παπαντωνίου, τις σακούλες του κ. Τσουκάτου, για τα κομματικά ταμεία, για τις μίζες στα Εξοπλιστικά, στον ΟΤΕ στο Σι Φορ Άι (C4I), τους Ολυμπιακούς, τα υποβρύχια, τις φρεγάτες».

Ο Μαντέλης, ο Παπαντωνίου, ο Τσοχατζόπουλος και τα άλλα παιδιά... 

Ένοχος κρίθηκε αλλά έπεσε στα μαλακά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης που τσέπωσε τα 450.000 μάρκα για τον φηφιακό «γάμο» ΟΤΕ-Siemens. Συγκεκριμένα, ποινή κάθειρξης 8 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη για το σκέλος των "μαύρων ταμείων" της Siemens που αφορά δώρο 450.000 γερμανικών μάρκων.
Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε κάθειρξη 12 ετών τον Ηλία Γεωργίου, πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρίας και σε φυλάκιση 40 μηνών τον άλλοτε συνεργάτη του πρώην υπουργού Αριστείδη Μαντά. Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής τους.
Ο 72χρονος πρώην υπουργός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Το δικαστήριο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ για την αναστολή έως την έφεση όρισε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της διατήρησης της ήδη καταβληθείσας εγγυοδοσίας μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο πρώην υπουργός πέτυχε να αποκρύψει περιουσιακό όφελος που «απαίτησε» μέσω τρίτου από τη Siemens, προκειμένου να εγκρίνει προγραμματική σύμβαση 8002/97 με τον ΟΤΕ.


Μετά τις «μίζες του λαού» ήρθαν και τα «μπάνια του λαού. 

Άκης Τσοχατζόπουλος... Τι να πρωτοπεί κανείς... Τουλάχιστον αυτός για τις γερμανικές μίζες των εξοπλιστικών μπήκε φυλακή, βγήκε γιατί δεν την πάλευε με την υγεία του και αμέσως αυτή έστρωσε και άρχισε τα μακροβούτια σε τένις κλαμπ των Βορείων Προαστίων, αποδεικνύοντας την γερή κράση των «εκσυγχρονιστών», «ορθοδόξων» και λοιπών άλλων του είδους...
Ο Νίκος Ζήγρας είχε πει πριν έναν χρόνο στην απολογία του: «Για όλα φταίει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως τελικό αποδέκτη της μίζας που δόθηκε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR-M1, «έδειξε» για μία ακόμη φορά ο εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, απολογούμενος ενώπιον του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό τα 18 πρόσωπα που φέρονται να συνέδραμαν στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που έλαβε για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων επί θητείας του στο Υπουργείο Άμυνας.
"Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους. Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου. Απολογήθηκα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 διότι ο πρώην συνήγορος μου και νυν πρόεδρος του ΔΣΑ μου είχε επιβάλει τη σιωπή(...) Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Ο τωρινός συνήγορος μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο".
Υποστήριξε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίο εμπιστευόταν, του απέκρυψε από πού προέρχονταν τα χρήματα που του είχε δώσει να διαχειριστεί. «Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά".
Ο άλλοτε έμπιστος του πρώην υπουργού περιέγραψε πως «σκορπούσε» το «μαύρο» χρήμα ο Άκης Τσοχατζόπουλος "Ξόδεψε πάνω από 2,5 εκ ευρώ ανά εκλογική περίοδο. Έλεγε ότι πρέπει να εκλεγεί για να έχει βουλευτική ασυλία... Πώς πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πώς πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πώς αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλληνίας, το διαμέρισμα στην Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο Φαληρικό δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;"
Ο Νίκος Ζήγρας είπε στους δικαστές πως όλες οι αγοροπωλησίες ακινήτων με την εμπλοκή υπεράκτιων εταιριών ήταν εικονικές χωρίς να καταβληθεί τίμημα αλλά γινόταν μόνο λογιστικές καταγραφές. Σημείωσε δε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το διαβατήριο του για να ταξιδεύει στο εξωτερικό ακόμα και όταν ήταν υπουργός ενώ, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομά του και είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό».
Και ο Γιάννος Παπαντωνίου στα μαλακά που βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης μόνο για το ψευδές πόθεν έσχες το δικό του και της γυναίκας του, Σταυρούλας Κουράκου..., το οποίο αποφάσισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών έκαστος, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και πρωτοδίκως. Το ζεύγος Παπαντωνίου δεν παρέστη στη δίκη στο Πεντεμελές Εφετείο.

Η υπόθεση αφορά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους η Εισαγγελία Διαφθοράς ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε, όταν εντοπίστηκε από τα στοιχεία της "λίστας Λαγκάρντ" ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του πρώην υπουργού Σταυρούλας Κουράκου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ζευγαριού είναι σε βαθμό πλημμελήματος για τα οικονομικά έτη 2008, 2009 και 2010.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, έχουν καταδικαστεί για προηγούμενες πράξεις που αφορούν τα έτη 2008 και 2009 σε ποινές φυλάκισης 4 ετών ο καθένας, ενώ για την πράξη του 2010 καταδικάστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο επίσης σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ο καθένας και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς ο ελβετικός λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000 και αφορούσε χρήματα της κ. Κουράκου και του πρώην συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους.
Υποστήριξε, επίσης, πως το 2010 το επίμαχο ποσό επαναπατρίστηκε και περιήλθε στα παιδιά της συζύγου του.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ο πρώην ελεγκτής του ΣΔΟΕ, Στυλιανός Παπαδάκης. Ο ελεγκτής επισήμανε πως σε όλες τις κινήσεις του ζευγαριού από το 2000 μέχρι το 2010 που αφορούν την επίμαχη κατάθεση αποδεικνύουν ότι υπήρξε μεθόδευση.

Στο δικαστήριο κατέθεσε δικηγόρος, οικογενειακός φίλος του ζευγαριού ο οποίος υποστήριξε ότι συμβούλευσε την κυρία Κουράκου να μεταφέρει τα χρήματα σε trust προκειμένου να περάσουν στα δυο παιδιά της από τον πρώτο της γάμο.
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. «Δεν αποδείχθηκε η πηγή των χρημάτων η οποία και αγνοείται. Ήταν σύζυγοι που συμβιώνουν, ουδείς λόγος υπήρχε να αποκρύψει η κυρία Κουράκου την ύπαρξη του trust από τον σύζυγο της. Εφόσον προέρχονταν από τον πρώην σύζυγο γιατί να μην γνωρίζει την ύπαρξη αυτή του ποσού ο πρώτος κατηγορούμενος. Αυτός που μεσολάβησε για κατάθεση ήταν φίλος του δεύτερου κατηγορούμενου. Δεν ήξεραν ότι έπρεπε να το δηλώσουν; Οποιοδήποτε πολίτης θα ρωτούσε εκατό φορές νομικούς για το εάν έπρεπε να το δηλώσει. Να κηρυχθούν ένοχοι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι» τόνισε η εισαγγελέας.
Το δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων του ζευγαριού και συγκεκριμένα της επικαρπία του σπιτιού της Κηφισιάς που ανήκει στο γιο του ζευγαριού...

Αυτά για το πραγματικό πρόσωπο του εκσυγχρονισμού της 8ετιας Σημίτη.


Το ζήτημα είναι η προσπάθεια παλινόρθωσης της περιόδου εκείνης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, μέσω της επιχείρησης επιβολής των "ορφανών του Σημίτη", τόσο στον χώρο της κεντροδεξιά, όσο και στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Δηλαδή, αν θα μπορέσουν κάποιοι, (όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου), να πετύχουν να ξανασερβίρουν στο τραπέζι του ψηφοφόρου τον «κιμά» από τα «αποφάγια» του «εσκυγχρονισμού». Και βέβαια, αν ο ψηφοφόρος θα το φάει..!

http://www.thepressroom.gr/politiki/se-pliri-exelixi-shedio-alosis-tis-kentrodexias-kai

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...