Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Σαρώνει όλη τη χώρα η «Μέδουσα»: Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξει σήμερα η κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα από το βράδυ του Σαββάτου, ξεκινώντας από τα βόρεια, με βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας.  Η «Μέδουσα», όπως ονομάστηκε ήδη έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, όμως οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν τους πολίτες, καθώς σήμερα Δευτέρα αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς. Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων και στην Αττική.

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνοδεύονται στις περιοχές αυτές από θυελλώδεις ανέμους, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.
Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το πρωί της Τρίτης.
Λόγω της έντασης των αναμενόμενων φαινομένων που περιλαμβάνουν και κεραυνούς, και του γεγονότος ότι χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε κατασκηνώσεις, ανοικτούς χώρους, παραλίες, απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή.
Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, με εξαίρεση τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Στην περιοχή του Παγασητικού, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, και την Εύβοια αναμένονται κατά τόπους πολύ ισχυρά φαινόμενα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης των καταιγίδων οι άνεμοι θα πνέουν με ισχυρότατες ριπές.
Η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 12 έως 26, στην Θεσσαλία και την Ήπειρο από 17 έως 25, στην Στερεά και την Πελοπόννησο από 18 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 28, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως κατά το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν παροδικά μεταβαλλόμενων διευθύνσεων 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...