Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τις εξελίξεις προς ενίσχυση του παρεχόμενου έργου.
ü  Στην Ιατρική υπηρεσία έχει αναλάβει υπηρεσία μόνιμος Παθολόγος μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κενού στο συγκεκριμένο τομέα και έγινε πρόσληψη ιατρού Καρδιολόγου, επικουρικού τριετούς θητείας (Ιούνιος 2017).

ü  Ενεκρίθη από την 5η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας και προκηρύσσεται άμεσα η τρίτη κενή οργανική θέση μόνιμου ιατρού Ε.Σ.Υ. ειδικότητας Παθολογίας.
ü  Η προκήρυξη της τέταρτης μόνιμης θέσης Αναισθησιολογίας εγκρίθηκε με ταχύτατες διαδικασίες από το Υπουργείο Υγείας και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του Συμβουλίου Κρίσεων. Η τρίτη θέση ειδικότητας Μαιευτικής –Γυναικολογίας είναι σε εξέλιξη στο Συμβούλιο Κρίσεων.
ü  Στην Ορθοπεδική κλινική, η οποία έχει πλήρως στελεχωθεί με την ανάληψη υπηρεσίας μόνιμου ιατρού Ορθοπεδικής από το Δεκέμβριο του 2016, πραγματοποιούνται εξειδικευμένες επεμβάσεις κατά πλειοψηφία χειρουργικές επεμβάσεις αθλητικών κακώσεων.
ü  Πρόσληψη ιατρού Βιοπαθολογίας, επικουρικού τριετούς θητείας, τον Ιούνιο 2017. Ενεργοποίηση της διαδικασίας για την προκήρυξη της κενής θέσης Ακτινοδιαγνωστικής, μετά την μετάθεση της ιατρού σε άλλο φορέα.
ü  Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου, με ιδιαίτερη προσπάθεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εντάχθηκαν ασθενείς (φιλοξενίες) για την περίοδο του καλοκαιριού. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προκήρυξης ιατρού Νεφρολόγου, επικουρικού.
ü  Στη Νοσηλευτική υπηρεσία, το τελευταίο εξάμηνο έχει αναλάβει υπηρεσία μία ΤΕ Νοσηλεύτρια.
ü  Στο Λοιπό προσωπικό, ανέλαβαν υπηρεσία δύο υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και έγινε πρόσληψη επικουρικού προσωπικού ειδικότητας ΤΕ Πληροφορικής 12μηνης θητείας. Ανέλαβαν υπηρεσία 12 άτομα μέσω του Προγράμματος του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα 12 μηνών.
Εξοπλισμός
ü  Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάσταση αερόψυκτου ψυκτικού συγκροτήματος για τον κεντρικό κλιματισμό των χειρουργείων. Η έγκριση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας ήταν άμεση, δεδομένου της επιτακτικής ανάγκης επίλυσης του προβλήματος και εκκρεμότητας πολλών ετών.
Βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες διαγωνισμών για προμήθεια   βιοϊατρικού εξοπλισμού.
ü  Αίτημα για χρηματοδότηση βιοϊατρικού εξοπλισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
ü  Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ και η εκποίηση πέντε παροπλισμένων ασθενοφόρων.
Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων
ü  Υλοποιούνται σταθερά εκπαιδευτικές δράσεις για ορθολογική χρήση αντιβιοτικών και πρόληψη πολυαντοχής, για γρίπη και αναδυόμενα νοσήματα, για εμβολιασμό.
ü  Εγκρίθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός για την πρόληψη και τον έλεγχο λοιμώξεων και ο Εσωτερικός Κανονισμός Διαχείρισης Ιατρικών Αποβλήτων.
Άλλα στοιχεία για τη λειτουργία
ü  Έχει ολοκληρωθεί η εισήγηση της Επιτροπής για τη διαμόρφωση νέου Οργανισμού του Γ.Ν. Άμφισσας.
ü  Ολοκληρώθηκε η εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προηγούμενων χρήσεων του Νοσοκομείου προς τους προμηθευτές, με ταυτόχρονη απορρόφηση στο 100% της έκτακτης επιχορήγησης.
ü  Η πληρωμή προμηθευτών πραγματοποιείται σε διαστήματα τέτοια, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
ü  Πραγματοποιήθηκε η ένταξη δύο ιατρών σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ διετούς διάρκειας. 
ü  Έγινε αγορά ιματισμού και στολών προσωπικού και εξοπλισμού μηχανογράφησης.
ü  Ολοκληρώθηκε η ανανέωση της ιστοσελίδας του Νοσοκομείου με νέες προδιαγραφές: http://www.gnamfissas.gr/
ü  Υλοποιήθηκαν Προγράμματα Αγωγής Υγείας & Προληπτικής Ιατρικής στις σχολικές μονάδες του Νομού Φωκίδας.
ü  Πραγματοποιούνται Προγράμματα συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στους εργαζόμενους από τους επαγγελματίες Υγείας του Νοσοκομείου.
ü  Το Νοσοκομείο καλύπτει υγειονομικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, μεταξύ των οποίων τα δύο Καταστήματα Κράτησης του Νομού Φωκίδας, τύπου Β’ Μαλανδρίνου και τύπου Α’ Άμφισσας.
ü  Στο Νοσοκομείο λειτουργεί Σχολή ΔΙΕΚ ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών.
Η Διοίκηση, με την υποστήριξη και το έργο του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, συνεχίζει την προσπάθεια συγκροτημένα, με σχέδιο και επιμονή, για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, ως αξιόπιστου σημείου αναφοράς στην παροχή υπηρεσιών υγείας και προς όφελος των ασθενών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...