Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ σε βουλευτές της ΝΔ «Είστε καμμένα χαρτιά και τελειωμένοι»

Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η… πρωτοβουλία του Κυρ. Μητσοτάκη να δείξει τον δρόμο της αποστρατείας σε παλαιούς βουλευτές και στελέχη.
Πόσω μάλλον που αυτή η πρωτοβουλία εκδηλώθηκε στην Πολιτική Επιτροπή, το πολυπληθέστερο και πιο αντιπροσωπευτικό όργανο της παράταξης. «Τιμώ όλα τα παλαιότερα στελέχη, αλλά η ανανέωση είναι όρος πολιτικής ανασυγκρότησης του κόμματος. Θα συνεχίσω. Δεν θα κάνω πίσω», είπε χαρακτηριστικά.
Με… άλλα λόγια τους είπε κατά πρόσωπο «ευχαριστώ για όσα κάνατε όλα αυτά τα χρόνια για το κόμμα, αλλά δεν θα πάρουμε άλλο»! Αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά το αίσθημα της περιφρόνησης που διακατέχει τον ίδιο αλλά και τους περισσότερους από τους στενούς του συνεργάτες.
Οι χαρακτηρισμοί «καμένα χαρτιά», «τελειωμένοι», κ.ά., είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς που χρησιμοποιούν για βουλευτές ή κομματικά στελέχη με θητεία δεκαετιών και προσφοράς στη Νέα Δημοκρατία. Η αποστροφή του αυτή στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, πέρα από τη δυσφορία που προκάλεσε σε αρκετούς από τους παρόντες, έχει ενοχλήσει και νεότερα στελέχη, τα οποία δεν αγγίζει το απαγορευτικό του κ. Μητσοτάκη. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους βουλευτές μιλούν για έλλειψη σεβασμού στην ιστορία της παράταξης και απαξίωση στελεχών που έχουν βάλει το αποτύπωμά τους στις εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών.«Τόσα χρόνια εμείς δίναμε την ψυχή μας, για να ‘ρθουν τώρα ο Φωτήλας και ο Θεοδωρικάκος να μας διώξουν», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο πρώην βουλευτή. «Θα φύγουμε εμείς που χτίσαμε τη Νέα Δημοκρατία και θα μείνουν οι υβριστές του Καραμανλή;», διερωτήθηκε άλλος, αναφερόμενος προφανώς στον Άδ. Γεωργιάδη και όχι μόνον.
Η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη για τα παλαιότερα στελέχη επανέφερε στην επικαιρότητα τα σενάρια που είχαν συζητηθεί παλαιότερα περί ορίου ηλικίας για τους υποψήφιους του κόμματος στις επόμενες εκλογές, με τον πήχη να τοποθετείται μεταξύ του 68ου και του 70ού έτους. Αποτελεί κοινή εκτίμηση ότι μέσω της περίφημης ανανέωσης που επικαλείται κάθε τόσο ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να θέσει εκτός Βουλής ή εκτός οργάνων όσους βουλευτές ή στελέχη δεν είναι δικής του επιρροής. Με οδηγό το δόγμα που εφαρμόζει από την πρώτη ημέρα στην αρχηγία: «Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Η προσπάθεια αυτή θα γίνει και μέσω των κομματικών οργανώσεων, όπου αργά και μεθοδικά η Πειραιώς επιχειρεί να αποκτήσει τον πλήρη (ασφυκτικό) έλεγχό τους, εκτοπίζοντας τους ανεπιθύμητους και μη συνεργάσιμους. Όπως ακριβώς συνέβη με τον πρόεδρο της Β1 Νομαρχιακής Δ. Χατζηελένη, ο οποίος δεν ήταν ο πρώτος που εκπαραθυρώθηκε και προφανώς δεν θα είναι και ο τελευταίος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...