Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

«Ο Γεωργίου ηταν σε διατεταγμένη υπηρεσία» καταγγέλουν εργαζόμενοι και μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ

Σημεία και τέρατα για τις αυθαιρεσίες του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ακούστηκαν σήμερα στη δίκη από πρώην μέλη του ΔΣ και εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ. Τα μέλη κατήγγειλαν οτι ο Γεωργίου λειτουργούσε σε «διατεταγμένη υπηρεσία», αποφασίζοντας ερήμην τους και ενεργώντας με άμεσο δόλο με στόχο να τεθεί η χώρα σε καθεστώς Μηχανισμού Στήριξης… χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της ανεξάρτητης αρχής. Η Ζωή Γεωργαντά κατήγγειλε οτι ο Γεωργίου διατηρούσε παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και εκείνη του υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν το είχε πει στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν θα επιλεγόταν ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά ούτε καν ως μέλος, διότι δεν είχε θέση καθηγητού».
Στοιχειοθετώντας τους ισχυρισμούς της για ενδεχόμενο δόλο, υποστήριξε οτι το έλλειμα του 2009 ηταν στα επίπεδα του 4-5%, αλλά με τις αυθαίρετες παρεμβάσεις του ακολούθησε το Νοέμβριο του 2010 το περίφημο φούσκωμα του ελλείμματος από το 13,6% στο 15,4% «ώστε να παραδοθεί η χώρα στο ΔΝΤ».
Ο κ. Γεωργίου, δικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου, σε δεύτερο βαθμό, μετά από έφεση υπέρ του νόμου, που άσκησε η Εισαγγελία στην αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...