Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Eπiδoμα ANAΣA 370 Eupώ πρoς όλouς‌‌

Σε ισχύ θα τεθεί μέσα στον Σεπτέμβριο,το νέο πιλοτικό πρόγραμμα για το επίδομα ελάχιστου εισοδήματος, που θα παρέχεται σε όλους τους δικαιούχους με πολύ χαμηλά εισοδήματα, ενώ το ύψος τους θα καθοριστεί με την ανακοίνωση του προγράμματος.Το συγκεκριμένο επίδομα θα ξεκινάει από τα 200 ευρώ και θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί. Μάλιστα προσδιορίζεται πως το συνολικό μέσο επίδομα που θα δίνεται θα είναι στο ποσό των 370 ευρώ.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε δύο δήμους της χώρας με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής στον συγκεκριμένο τομέα,με άξονες την επαρκή εισοδηματική στήριξη, τη διαμόρφωση αγορών εργασίας που προωθούν την ένταξη των ανθρώπων που αποκλείονται από την αγορά εργασίας και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.
Σε έκθεση που έκανε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού έχει, εδώ και αρκετό διάστημα, εκφράσει γνώμη για το πώς μπορεί να υπολογίζεται το επίδομα για τους δικαιούχους.
Όμως όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά λαμβάνουν ήδη κάποιο προνοιακό επίδομα, θα λαμβάνουν τη διαφορά που θα προκύπτει.
Υπενθυμίζεται εδώ, πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ. Επίσης, όλοι οι δικαιούχοι ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος, θα θεωρούνται δικαιούχοι δωρεάν περίθαλψης από τον ΕΟΠYΥ και το ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...