Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ: Η Γερμανική κωμωδία «Kebab connection» του Anno Saul

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τετάρτη 26/7 και Παρασκευή 28/7 στις 9.30μμ
«Kebab connection» του Anno Saul
Γερμανική κωμωδία σε σενάριο του Φατίχ Ακίν
ΥΠΟΘΕΣΗ
Στο πολυπολιτισμικό σημερινό Αμβούργο ένα τουρκικό κεμπαπτζίδικο και ένα ελληνικό σουβλατζίδικο μπερδεύονται στην καθημερινότητα του Ίμπο ο οποίος είναι γιος τούρκων μεταναστών. Θαυμάζει τον Μπρους Λι και θέλει να μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου σαν ο σκηνοθέτης που γύρισε την πρώτη γερμανική ταινία Kung – Fu.
Μέχρι στιγμής κάνει μόνο τα διαφημιστικά σποτ για το εστιατόριο του θείου του, το "King of Kebab". Παράλληλα, μαθαίνει ότι η Γερμανίδα κοπέλα του είναι έγκυος και καλείται να προσαρμοστεί στην ιδέα της πατρότητας αλλά και να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις της οικογένειάς του για τη σχέση του με μια Γερμανίδα.
Η ταινία "Kebab Connection" παρουσιάζει με χιουμοριστικό τρόπο την κουλτούρα των Τούρκων μεταναστών της Γερμανίας, τον ανταγωνισμό με τους Έλληνες μετανάστες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους ως δεύτερη γενιά μεταναστών.
Κωμικοτραγικές καταστάσεις ξεπηδούν από την κόντρα των δύο μαγαζιών, από την απρόβλεπτη δημοσιότητα που γνωρίζει το διαφημιστικό κλιπάκι του νεαρού σκηνοθέτη και από την απρόσμενη εγκυμοσύνη της γερμανίδας συντρόφου του. Εθνογραφικές αναφορές  κρύβονται πίσω από το σενάριο του Φατίχ Ακίν γεφυρώνοντας την δύση με την ανατολή.
Στην ταινία εμφανίζεται η Sibel Kekilli (πρωταγωνίστρια στην πολυβραβευμένη ταινία του Φατίχ Ακίν «Ποτέ μαζί») και ο Αδάμ Μπουσδούκος (ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς και φίλους του Φατίχ Ακίν).
Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Goethe Institut.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...