Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Χιροσίμα 6 Αυγούστου 1945: Ημέρα ιστορικής μνήμης…(βίντεο)

Όταν αντιλήφθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τρούμαν ότι η  παράδοση της Ιαπωνίας θα στοίχιζε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών έδωσε την εντολή (31 Ιουλίου) χωρίς δισταγμό για τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας.
Στις 6 Αυγούστου στις 02:00 το πρωί το βομβαρδιστικό ENOLAGAY απογειώθηκε από τον ειρηνικό…θα ρίξει τη βόμβα στις 8.16 στη πόλη Χιροσίμα.
66.000 άνθρωποι πέθαναν στιγμιαία, πολλοί από αυτούς εξατμίστηκαν έμειναν μόνο οι σκιές τους. Μέχρι το τέλος του χρόνου πέθαναν από την αρρώστια της  ακτινοβολίας άλλοι 80.000 άνθρωποι και μέχρι το τέλος της δεκαετίας πέθαναν άλλοι 60.000 από παρόμοιες ασθένειες.
Στις 7 Aυγούστου συγκλήθηκε πρωθυπουργικό συμβούλιο ο πόλεμος συνεχίζεται.Τις πρωινές ώρες της 9ης Αυγούστου η Σοβιετική Ένωση εξαπολύει αντεπίθεση στις δυνάμεις της Ιαπωνίας συγκαλείται επείγον πολεμικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ανακοινώνεται ότι οι ΗΠΑ έριξαν και δεύτερη πυρηνική βόμβα στο Ναγκασάκι!
Οι περισσότεροι πολιτικοί τώρα πια θέλουν να παραδοθούν παρά τις διαφωνίες κάποιων στρατηγών.Το πολιτικό αδιέξοδο οδηγεί στο να ανατεθεί η λήψη της απόφασης στον αυτοκράτορα.
Στις 14 Αυγούστου ο αυτοκράτορας Χιροχίτο εκπροσωπώντας τον λαό του παραδόθηκε, αμερικάνοι και βρετανοί πανηγυρίζουν. O Β΄παγκόσμιος πόλεμος τελείωσε..
Στις 30 Αυγούστου ξεκίνησε η επίσημη αμερικανική κατοχή της Ιαπωνίας με την απόβαση των αμερικανικών στρατευμάτων στο εσωτερικό της Ιαπωνίας σε όλες τις περιοχές οι γιαπωνέζοι διοικητές υπογράφουν το έγγραφο της παράδοσης…
Την ημέρα που γεννήθηκε ο τρόμος.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς κανένα δισταγμό σκόρπισαν τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους…
Η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής με τέτοιες τρομακτικές συνέπειες δημιουργεί μέχρι σήμερα ερωτηματικά, διαφωνίες και συζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η συγκεκριμένη άνανδρη επίθεση στοίχισε σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι πάνω από 453.000 ανθρώπινες ζωές και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας…

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...