Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  ΚΑΙ  ΔΩΡΗΤΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ-ΓΡΑΦΕΙΑ : ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ -  ΤΚ :33100
Email: seaamfissas@yahoo.gr--- Seaamfissas.blogspot.gr
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

       Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1993 από εκλεκτούς συμπολίτες μας με σκοπό την προαγωγή της ιδέας  της εθελοντικής αιμοδοσίας  & έως σήμερα διοργανώνει  συνέχεια εθελοντικές αιμοδοσίες  αλλά και  πολλές  δράσεις  ευαισθητοποίησης  και  ενημέρωσης  κυρίως των νέων για  την  Εθελοντική  Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων. Αποτελεί  ενεργό  μέλος της  ΠΟΣΕΑ συμμετέχοντας  σε όλες  τις Λαμπαδηδρομίες  της καθιερώνοντάς τες  ως  εκδηλώσεις γιορτής για τους αιμοδότες.    Έχει πιστοποιηθεί  από  το Υπουργείο Υγείας  και  εντάχθηκε στο  Εθνικό  Μητρώο. Πρόεδροι του Συλλόγου ήταν στην αρχή ήταν ο Φαρόπουλος Στ. (1993-2001) και μετά ο Παναγιωτόπουλος Παν.(2002-2007).
    Το 2004  ο ΣΕΑ Άμφισσας βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση από τον Υπουργό  Υγείας. Το 2005 βραβεύτηκε  και από το Γεν. Νοσοκομείο  Άμφισσας για την προσφορά του. Παράλληλα γίνονταν προσπάθειες για εξεύρεση γραφείων και χώρου μόνιμης στέγασης.
    Το 2008-2010 το ανανεωμένο Δ.Σ  με Πρόεδρο τον Νίκο Αναγνωστόπουλο υλοποίησε με επιτυχία  το Σχέδιο  Δράσης για Μ.Κ.Ο- Β. Κύκλος του   Υπ. Απασχόλησης  με τίτλο «Ευαισθητοποίηση του κοινού  και προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Άμφισσας » πραγματοποιώντας πλήθος δράσεων και ενημερώσεων. Λειτούργησε  γραφεία στην οδό Παπαχρήστου στο κέντρο της πόλης. Τα έξοδα ήταν αρκετά όμως. Σήμερα στεγάζεται στο κτίριο του Κέντρου Ημέρας του ΓΝΑ  στην Λεωφ. Σαλώνων μετά από ευγενική παραχώρηση χώρου από το ΔΣ και τη Διευθ. ΓΝΑ κα Καραγιώργου Δημ, αλλά αιμοδοσίες πραγματοποιεί σε αίθουσες Δημοτικών Σχολείων ,στο ΤΕΙ κλπ.
     Το 2009   με απόφαση όλων στο Δ.Σ. Ειδικό  φορητό  μηχάνημα  αξίας  5.000 ευρώ  παραγγελία  από το εξωτερικό  έγινε  Δωρεά για χρήση στην  Αιμοδοσία  του  Γ. Νοσ. Άμφισσας από τον Σύλλογο ,κάτι πρωτοποριακό για την χώρα μας.
     Ο ΣΕΑ Άμφισσας ανέπτυξε από την ίδρυσή του και συνεχίζει μέχρι σήμερα πλούσιο κοινωνικό έργο παράλληλα με τις συνεχείς αιμοδοσίες.Τρεις (3) παραστάσεις Θεάτρου  Σκιών (Καραγκιόζη) και μια (1) με Μαριονέττες (Πήτερ-Παν) διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο   μας δωρεάν για όλα  τα παιδιά. Τα χρόνια 2009-2010-2011 αρκετές ήταν οι βοήθειες του Συλλόγου για  φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως  οικονομικές ενισχύσεις στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας- στο Γηροκομείο Άμφισσας, σε Εστία Άγιος Νικόλαος αλλά και στους Δελφούς σε εκδήλωση Φιλανθρωπικού bazaar.
     To 2010 κορυφαία και δύσκολη οργανωτικά  στιγμή του Συλλόγου   ήταν η διοργάνωση με επιτυχία   του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών της ΠΕΝΕΑ (18-28 χρονών)  το οποίο  έγινε στην Άμφισσα (19/20/21-03-2010)για πρώτη φορά φιλοξενώντας πάνω από 150 νέους και Συνέδρους από όλη την Ελλαδα αλλά και από την Μάλτα, με την οικον.στήριξη τότε της Νομαρχ.Αυτοδ/σης Φωκίδας (με Νομάρχη τον Φουσέκη Νικ.),του Δήμου Άμφισσας (Ασημακόπουλος Ασημ, Δήμαρχος) ,του Δήμου Δεσφίνας, του τότε Διοικητή ΓΝΑ Κάπου Στάθη και των εταιρειών S &B  και Δελφοί -Δίστομο.
      Για τρία συνεχόμενα χρόνια μέλη μας από την 1η επιτροπή Νέων Αιμοδοτών μας συμμετείχαν σε τρία (3) Παγκόσμια Συνέδρια Νέων Αιμοδοτών με την δεκαμελή αποστολή της ΠΕΝΕΑ διαφημίζοντας την Άμφισσα και τον Δήμο Δελφών (Κοπεγχάγη 2009- Μάλτα 2010- Λουξεμβούργο 2011).
     To 2011 ιδρύθηκε και η Επιτροπή Δωρεάς οργάνων και Ιστών παράλληλα με όμορφη Γιορτή – ομιλία για την Δωρεά των οργάνων (www.eom.gr) και βράβευση του εκλεκτού συντοπίτη μας ιατρού Αντώνη  Λαγγουράνη. Όλα τα   μέλη μας είναι πια και Δωρητές οργάνων βάσει του νέου Νόμου.Ο ΣΕΑ Άμφισσας διοργάνωσε  μουσική βραδιά  με τους φοιτητές  στο ΤΕΙ Άμφισσας(14-06-11) και μέχρι  σήμερα έχουν γίνει ήδη πάνω  20 αιμοδοσίες με τους φοιτητές του.
    Διοργανώνοντας Ημερίδες και ενημερώσεις στα σχολεία της πόλης μας όλων των βαθμίδων με την άψογη συνεργασία της Υπ. Αιμοδοσίας του ΓΝΑ έχουμε σκοπό την προσέλκυση νέων αιμοδοτών .
     Το 2011 ξεκίνησε  η επίσημη συνεργασία με το  ΚΕΔΜΟΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και ως σήμερα γίνονται ενημερώσεις παντού  με την συνεργασία με  τοπικών  φορέων και Συλλόγων .Όλα τα  μέλη μας έχουν εγγραφεί  ως Εθελοντές Δότες μυελού των Οστών στο (WWW.XARISEZOI.GR) . Το 2013 ο ΣΕΑ & ΔΟΣ Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ βραβεύτηκε και από το ΚΕΔΜΟΠ για την προσφορά του.
      Καθιερώθηκαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα  οι καλοκαιρινές αιμοδοσίες  σε Αγ. Ευθυμία(10) Βουνιχώρα (9), Άνω Αγόριαννη – Επτάλοφος(8) ,Δροσοχώρι(3),Ελαιώνας – Τοπόλια (4), Σερνικάκι (1) με την άψογη συνεργασία των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων ενώ έγινε αιμοδοσία και στο Μουσείο Δελφών(14/06/13) για τα παιδιά του ιδρύματος  ΦΛΟΓΑ.   
     Στο όμορφο Γαλαξίδι συνεχίζουμε δυνατά και  ήδη έχουν γίνει πάνω από 15 αιμοδοσίες μέχρι σήμερα. Το 2015 βραβεύτηκε ο ΣΕΑ Άμφισσας και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουνιχώρας <Ο Βλαχοθανάσης > για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.
   Το 2016 ο ΣΕΑ Άμφισσας βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση  από τον Δήμο Δελφών αναγνωρίζοντας έτσι την χρησιμότητα του αλλά και το τεράστιο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ.
    Τα τελευταία 10 χρόνια μέχρι σήμερα έχει προσφέρει ο ΣΕΑ Άμφισσας στην τράπεζα αίματος του Γ.Ν. Άμφισσας πάνω από 3500 μονάδες αίματα οι οποίες με την σωστή διαχείριση της Υπ. Αιμοδοσίας και του Γεν. Νοσοκομείου Άμφισσας έχουν Χαρίσει ΖΩΗ σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη. Καλύπτοντας έτσι και με το παραπάνω …το παλιό υπόλοιπο σε αίματα που είχε ο Σύλλογος (1996-2006).
     Στόχος μας η ευαισθητοποίηση ολοένα  και περισσότερων  πολιτών για την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.To σημερινό ΔΣ με λήξη θητείας την08/03/2019 αποτελείται από τους   Κωνσταντίνου  Δημήτριο (Πρόεδρο),Αναγνωστόπουλο Μανθ (αντιπρ. στην ΠΟΣΕΑ), Τζαμτζή Β. Σπύρο(Γραμματέα),Κοκολόγο Νίκο, Αραβαντινό Δημήτριο (ταμίας), Αραποπούλου Μίνα, Ζωμένο Άρη με αναπληρωματικούς τους Αναγνωστόπουλο Νίκο, Καστρίτη Βιβή ,Μεταλληνό Αλέξανδρο και Παπούλια Νίκο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΟΣΟΥΣ  ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
βοηθώντας έτσι στην επίλυση οικονομικών προβλημάτων του Συλλόγου μας.
Γίνε τώρα εθελοντής δότης μυελού των οστών .
Είναι απλό…www.xarisezoi.gr

ΣΕΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ- 25 χρόνια  προσφοράς 1993-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...