Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Αχτσιόγλου: Αποσυνδέεται η ασφάλιση από την ιδιότητα για μηχανικούς-δικηγόρους

Δεν θα υποχρεούται ένας μηχανικός ή δικηγόρος να καταβάλλει τις ελάχιστες εισφορές του από τη στιγμή που δεν έχει εισόδημα.
Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε η Υπουργός Εργασίας κα. Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με την κα. Αχτσιόγλου, αποσυνδέεται η επαγγελματική ιδιότητα του μηχανικού ή του δικηγόρου από την ασφάλιση. Η αλλαγή αυτή θα προβλεφθεί σε νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα .

Υπενθυμίζεται πως με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, ένας δικηγόρος που είναι ελεύθερος επαγγελματίας υποχρεούται να καταβάλλει κατ΄ελάχιστον μηνιαίως εισφορές 37,9% επί του βασικού μισθού ανειδίκευτου εργάτη (σ.σ. 586) συν 10 ευρώ για τον ΟΑΕΔ ακόμα και αν οι μηνιαίες αποδοχές του ήταν μικρότερες από αυτό το επίπεδο αυτό ή ακόμα και μηδενικές.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...