Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ_Πρόληψη και Μακροζωία (ένας ρεαλιστικός στόχος σήμερα)

Επιστημονική Διασύνδεση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ» 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ
Πρόληψη και Μακροζωία (ένας ρεαλιστικός στόχος σήμερα)
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, 10:30 - 13:30
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμφισσα, 12/10/2017
H μακροζωία αποτέλεσε και αποτελεί ζητούμενο της Ιατρικής Επιστήμης. Η Ελλάδα έχει να δείξει σημαντικά στοιχεία που τεκμηριώθηκαν και με τη μελέτη «ΙΚΑΡΙΑ» που πραγματοποιήθηκε στην ομώνυμη νήσο του Αιγαίου.
Στο πλαίσιο της Επιστημονικής Διασύνδεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ με το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά η ετήσια Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Μακροζωία: ένας ρεαλιστικός στόχος σήμερα», στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, ώρα έναρξης 10:30, ώρα λήξης 13:30.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε Επιστήμονες Υγείας και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό, σε άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους και σε πολίτες κάθε ηλικίας. Άτομα που έχουν διαφορετικούς ρόλους, αλλά κοινό στόχο την ευζωία και τη μακροβιότητα. Κατά τη συνάντηση θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες για την πρόληψη (διατροφή, κάπνισμα, ο ρόλος των γονιδίων, κ.λπ.), αλλά και την αντιμετώπιση νοσημάτων που επηρεάζουν τη μακροβιότητα, όπως ο καρκίνος, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα νοσήματα του καρδιαγγειακού, οι λοιμώξεις στην τρίτη ηλικία, οι διαταραχές μνήμης και η άνοια.
Οι ομιλητές και οι πρόεδροι των Συνεδριάσεων είναι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιατροί του ΓΝ Άμφισσας και του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας, αλλά και εξειδικευμένοι επιστήμονες στα θέματα που σχετίζονται με τον καρκίνο και την μακροζωία, μέλη της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας – Γυναίκες στην Ογκολογία, η οποία συνέβαλλε σημαντικά στην υλοποίηση της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, την Ένωση Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας – Γυναίκες στην Ογκολογία (W4oHellas), τον Ιατρικό Σύλλογο Φωκίδας και τον Δήμο Δελφών.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφθούν την Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Ιερότητα», του Πλάτωνα Ριβέλλη, που γίνεται στο χώρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...