Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Οχι που θα άλλαζε!!! Επανήλθε στα γνωστά της η Ν.Δ. για τις άδειες των καναλιών

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών εθνικής εμβέλειας που βρίσκεται υπό εξέλιξη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από το οποίο αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης για τη δημοπρασία.«Τελικά, η μόνη σταθερά στη θέση της ΝΔ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο ρόλος της ως “Ηχούς των Καναλαρχών"» απάντησε το γραφείο Τύπου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά ο οποίος το πρωί μιλώντας στον ραδιοσταθμό 247 χαρακτήρισε θετική τη δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ότι είναι λογικό το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, δηλαδή τα 35 εκατ. ευρώ ως τιμή εκκίνησης για κάθε μία. Λίγες ώρες μετά όμως η ΝΔ επανήλθε με δελτίο Τύπου στο οποίο σημειώνονταν:

""Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή. Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι. Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία. Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. Χωρίς στημένους διαγωνισμούς.
Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ. Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή"".

Το περίεργο είναι ότι το τίμημα για τις άδειες έχει καθοριστεί από το ΕΣΡ, το οποίο άλλωστε αποφάσισε και τον αριθμό των αδειών που θα είναι επτά και ετοιμάζει και τη σχετική προκήρυξη για την αδειοδότηση των καναλιών που παραμένουν σε παράνομη λειτουργία σχεδόν τρεις δεκαετίες, σύμφωνα και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που τονίζει ότι ενώ σήμερα (Παρασκευή 13/10) το πρωί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. αναφερόμενος στο νέο διαγωνισμό για τις άδειες, δήλωσε πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να πληρώσουν ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και, μάλιστα, ότι το τίμημα που όρισε το ΕΣΡ «δεν είναι κάτι υπερβολικό» το ίδιο απόγευμα το «γραφείο Τύπου της ΝΔ επανήλθε λέγοντας ακριβώς τα αντίθετα: ότι ο νόμος 4339/15 είναι αντισυνταγματικός (παρότι η ίδια η Ν.Δ. έχει ψηφίσει 8 από τα 15 σχετικά άρθρα του) και πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν πρέπει να πληρώσουν τίμημα για την άδεια, αλλά απλώς ένα τέλος χρήσης, χωρίς καν να διενεργηθεί διαγωνισμός. Προφανώς, μετά από ένα “διάλειμμα ολίγων λεπτών“, η Ν.Δ. επανέρχεται στο ρόλο της υπεράσπισης των συγκεκριμένων συμφερόντων. Αναμενόμενο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...