Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ο Κιλιντσάρογλου κρεμάει τον Ερντογάν: «Εκατομμύρια δολάρια συγγενών του Ερντογάν σε offshore»

Σοβαρές εξελίξεις προμηνύονται στην Τουρκία μετά τη σημερινή καταιγίδα αποκαλύψεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για εμβάσματα εκατομμυρίων του Ταγιπ Ερντογαν και μελών της οικογένειας του σε offshore εταιρείες με έδρα τα Νησια Μαν. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε… ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα μεταφοράς εκατομμυρίων δολαρίων από συγγενείς του Ταγίπ Ερντογάν σε μια εταιρία βιτρίνα στη Νήσο του Μαν, μεταξύ Ιρλανδίας και Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον Κιλιτσντάρογλου, πρόκειται για την εταιρεία με την επωνυμία Bellway Limited, που ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου του 2011.
Ηταν εταιρεία «ενός ανδρός», είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Σιντίκ Αγιάν, του οποίου η διεύθυνση κατοικίας είναι στην Κωνσταντινούπολη.
Στις 15 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο Αγιάν μετάφερε την εταιρεία του στον Κασίμ Οζτάς, κάτοικο επίσης Κωνσταντινούπολης.
Οπως υποστήριξε ο ηγέτης του CHP έχει στη διάθεση του αποδεικτικά στοιχεία για τραπεζικές συναλλαγές (SWIFT), αναφέροντας ότι:
  • Στις 15 Δεκεμβρίου 2011 ο Ziya İlgen, κουνιάδος του Ερντογάν, έστειλε 2,5 εκατομμύρια δολάσια στην Bellway Ltd. και ο αδελφός του, Μουσταφά Ερντογάν, έστειλε άλλα 2,5 εκατ.
  • Στις 26 Δεκεμβρίου 2011 ο Ziya İlgen έστειλε στην ίδια εταιρεία 1,25 εκατ. σολάρια και ο Μουσταφάν Ερντογάν άλλα τόσα.
  • Μια ημέρα αργότερα, στις 27 Δεκεμβρίου 2011, ο Osman Ketenci, πεθερός του μεγαλύτερου γιου του Ερντογάν, Αχμέτ Μπουράκ, έστειλε 1,25 εκατ. δολάρια στην Bellway Ltd και ο Mustafa Gündoğan (συνεργάτης από πολύ παλιά του Ερντογάν) έστειλε άλλα 1,25 εκατ. δολάρια.
  • Την επομένη, 28 Δεκεμβρίου 2011, ο Mustafa Gündoğan έστειλε 250.000 δολάρια και ο συμπέθερος, Osman Ketenci, 1 εκατομμύριο δολάρια.
  • Στις 29 Δεκεμβρίου 2011, ο μεγάλος γιος του προέδρου, ο Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν, έστειλε 1,45 εκατ. δολάρια.
  • Και όταν μπήκε η καινούργια χρονιά, στις 4 Ιανουαρίου 2012, ο Αχμέτ Μπουράκ κατέθεσε στον λογαριασμό της Bellway Ltd  2,3 εκατ. δολάρια.
Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...