Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Τσακαλώτου: «Έκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους δανειστές»

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


«Έκλεισε το staff level agreement» είπε υπουργός Οικονομικών στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Hilton παρακολουθώντας τις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ESM.
Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε ο στόχος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να πάει στο Eurogroup της Δευτέρας, έχοντας μαζί του το χαρτί της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) με το κουαρτέτο.
Σε ερώτηση για την στάση του ΔΝΤ, μετά και τις δηλώσεις Τζέρι Ράις ότι το Ταμείο επιθυμεί πρώτα διευθέτηση του χρέους για να κάνει την δική του αξιολόγηση, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ότι «πρώτα πρέπει να δούμε εάν θα είναι εντός ή εκτός προγράμματος το ΔΝΤ» και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι πάγια θέση του ΔΝΤ η διευθέτηση του χρέους».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...