Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Πανικός στη ΝΔ από την συνέντευξη του Ν. Παππά για τον Σαμαρά και την υπογραφή του κάτω από τον όρο Μακεδονία

Δεν λέει να σβήσει η «φωτιά» που άναψε από την συνέντευξη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στη Realnews, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Σαμαράς είχε δεχθεί το “Μακεδονία” σκέτο. Υπάρχει έγγραφο με την υπογραφή του».
Πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρουν:
«Ας μας απαντήσει ο κ. Σαμαράς: σε πόσα έγγραφα που αναφέρουν τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του έχει βάλει την υπογραφή του;», αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με σημείωμά του για τις διαρροές του Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνέντευξη του Νίκου Παππά στη Real News.
«Έχει φανεί εδώ και χρόνια, ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχουμε μια επιλογή ακαμψίας, αλλά μια στρατηγική πολιτικού marketing, η οποία έχτισε το πρώτο κομμάτι της καριέρας του κ. Σαμαρά» αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα, στο οποίο τονίζεται ότι «ο κ. Σαμαράς παραδέχεται ότι 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας, υπέγραψε συμφωνία στην οποία η γειτονική χώρα αναφέρεται ως Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Όπως επισημαίνεται, «η συμφωνία αυτή υπεγράφη ακριβώς διότι ακυρώθηκε η προϋπάρχουσα, αντίστοιχη με την διαλυόμενη Γιουγκοσλαβία» και το θέμα «αξιοποιήθηκε αργότερα για να ανατραπεί ο Κων. Μητσοτάκης και να στηθεί η ΠολΑν».
Ο κ. Παππάς έκανε λόγο στη συνέντευξη για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό» του κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι υπάρχει έγγραφο -Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την πΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά που φέρει και την υπογραφή του. «Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ» τόνισε στην συνέντευξή του ο κ. Παππάς.
Γιά την ιστορία να αναφέρουμε ότι το 1991, ο Σαμαράς είχε προσκληθεί στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ και αμέσως μετά, προέβη στο εθνικό ανοσιούργημα να υπογράψει ως υπουργός εξωτερικών την αναγνώριση των Σκοπίων ως σκέτο Μακεδονία, χωρίς να έχει καμία νομιμοποίηση! Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο εφιάλτης για την Ελλάδα. Οι παλαιότεροι πιθανόν να θυμούνται ότι τον Δεκέμβριο 1991 οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΟΚ συναντήθηκαν για να εγκρίνουν την εγκαινίαση εμπορικών σχέσεων με τις δημοκρατίες που είχαν προκύψει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Η συμφωνία που υπέγραψε ο τότε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη έφερε τον τίτλο «ΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΟΚ αριθ 3567/9 1 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 2ας Δεκεμβρίου 1991 περί του καθεστώτος που εφαρμόζεται στις εισαγωγές προϊόντων καταγωγής των Δημοκρατιών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας, της Μακεδονίας και της Σλοβενίας». Ήταν η πρώτη αναγνώριση. Ο Σαμαράς ήταν εξάλλου αυτός που υπέγραψε στην ΕΟΚ την αναγνώριση της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας χωρίς όρους, για το πώς θα ονομάζεται η ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...