Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ποιός κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο της NOVARTIS και πού το οδηγεί;

Κ. Βέργος
Για να καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο της NOVARTIS πρέπει να δούμε τη διαδρομή και τα όρια τόσο του μαύρου χρήματος  όσο και της εξουσίας στο θέμα.


Είναι τα λαδώματα συνηθισμένα στην ΕΕ;

Τα λαδώματα στον κλάδο υγείας, είναι ‘κοινή πρακτική’ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό ακουμπάει και τον κλάδο φαρμάκων. Μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (HOME/2011/ISEC/PR/047-A2/2013)  δείχνει ότι στην Ελλάδα το λάδωμα αφορά και φαρμακευτικό υλικό. Εντύπωση όμως κάνει ότι η μελέτη θεωρεί ότι το λάδωμα εντοπίζονταν σε μικρότερες κυρίως φαρμακευτικές που παράγουν ‘γενόσημα’ και όχι σε επώνυμες με ακριβές πατέντες σαν την NOVARTIS. Τι ακριβώς συμβαίνει;


H
NOVARTIS δεν έχει  ‘μικροπαραπτώματα’, όπως το παρουσιάζουν

Η NOVARTIS φαινεται ότι ξεπέρασε τα όρια. Ενδεικτικα το λάδωμα στον κλάδο φαρμάκου (όπως ταξινομείται από υπηρεσίες του ΟΗΕ εντοπίζεται σε   δωροδοκία γιατρών, υπερτιμολόγηση,  λάδωμα μέσω διαφήμισης ,εξαγορά πολιτικών προσώπων  και απάτη -υπεξαίρεση φαρμάκων. Το Ελληνικό κατηγορητήριο στο σκάνδαλο NOVARTIS 650 σελίδων, όπως διαβιβάστηκε από το Αμερικάνικο FBI,  ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ αυτές κατηγορίες οικονομικού εγκλήματος! Εν ολίγοις, είναι καλά στοιχειοθετημένο και θα οδηγήσει πολύ κόσμο στη φυλακή.


Το σκάνδαλο  ακουμπά σε δολοφονίες και αυτοκτονίες;

Τόσο οι αποκαλύψεις ότι ο δολοφονηθείς δημοσιογραφος Μαυρίκος, όσο και με στελεχος που ηταν στο Χίλτον Αθηνας ετοιμος να αυτοκτονήσει, δείχνουν ότι το ‘μαύρο χρήμα’ της NOVARTIS έχει ήδη οδηγήσει σε εγκλήματα. Αρα είναι πολύ, ισως περισσότερο από όσο δείχνει. Καθως ιστορικά τα ποσα για λαδωματα είναι συνηθως περιπου 4%, και οι τιμολογήσεις NOVARTIS είναι 3 δις, τα λαδώματα ίσως δεν είναι 50 εκατομμύρια ΕΥΡΩ όπως τα παρουσιάζουν, αλλά 4%*3 δις=120 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, άρα είμαστε πιθανόν στην αρχή!
Το σκάνδαλο NOVARTIS έχει τουλάχιστον έξι μάρτυρες
Το σκάνδαλο δεν ακουμπάει σε έναν ούτε σε δυο, αλλά σε έξι μάρτυρες. Τα στοιχεία λοιπόν, είναι διασταυρωμένα και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε καταδίκες. Διότι οι προσωπικές μαρτυρίες έχουν την μεγαλύτερη ισχύ στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Το σκάνδαλο ακουμπάει ξεκάθαρα στους πολιτικούς και στην εταιρία

Η εμπλοκή του τμήματος marketing της NOVARTIS HELLAS (μεσω Φρουζη επι 10 χρόνια), βασει των στοιχείων  ακουμπάει μέχρι και… εταιρία της συζύγου του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος! Με τον Διοικητή ομως της Τραπεζης Ελλάδος να επιβλέπει (εμμέσως, λόγω εποπτικού ρόλου) την χρηματοδότηση εταιριών οπως NOVARTIS και αποδέκτες ηταν πολιτικά πρόσωπα που μπορούσαν να επηρεάσουν τη δανειοδότηση με ένα τηλέφωνο, υπάρχει ίσως θέμα και όλα δείχνουν να κλειδώνουν ! Ολα δείχνουν ότι μεγάλο τμήμα του αμαρτωλού χρήματος κατευθύνθηκε στους πολιτικούς παντρεύοντας ίδιον όφελος (προσωπική προβολή πολιτικών, κατάθεση χρημάτων) και όφελος για την εταιρία (προτιμηση προιόντων της σε υπερτιμημένες τιμές, και άρα αθέμιτο κέρδος και δανειοδότηση της με 65 εκατομμύρια)! Άρα, είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να ‘τραγουδάνε’ (ομολογούν χρηματισμό) τόσο πολιτικοί που λαδωθηκαν όσο και αλλα στελέχη της εταιρίας, για να εξαργυρώσουν καταθέσεις με καλύτερες ποινές. Οι εφημερίδες που τους καλύπτουν  ‘ετρωγαν κοψίδι’ απο το χρήμα αυτο που κατανέμονταν, είτε με NOVARTIS είτε με ΚΕΕΛΠΝΟ, οπως δειχνει η δικογραφία, γι αυτο και τωρα τους καλύπτουν, όπως η γάτα τις ακαθαρσίες της! Ακολουθεί, λογικά, αποκάλυψη και για διαπλεκόμενους δημοσιογράφους και ΜΜΕ, καθώς οι διαφημίσεις και ενδεχομένως μαύρο χρήμα πήγαιναν σε ΜΜΕ.


Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες;

Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να το προωθήσει καθώς η παταξη της μίζας ταυτίζεται με την ζωτική ανάγκη η χώρα να βγεί από τη λιτότητα. H EE θελει να καταπολεμήσει τη διαφθορά για να αποπληρώνει εύκολα η Ελλάς το χρέος. ΟΙ ΗΠΑ εχουν σκοπό να εκδιώξουν την εταιρία αυτή από την αγορά, καθως ασκει αθέμιτες πρακτικές. Καμμιά πολιτικη δυναμη, εν ολιγοις, στην Ελλάδα ή εξω,  δεν θέλει να σταματησει το σκάνδαλο, διότι υπάρχει σύγκλιση συμφέροντος στο να αποκαλυφθεί.

Είναι η κυβέρνηση που κινεί νήματα;

Είναι τουλάχιστον κωμικό το να πιστευει κάποιος ότι το σκάνδαλο που ξεκίνησε εδώ και χρόνια και περιλαμβάνει 6 μάρτυρες, εκ των οποίων οι 3 Αμερικανοί πολίτες  εχει στηθεί πολιτική σκευωρία της κυβέρνησης απέναντι σε αγνούς πολιτικούς. Είναι αστείο να λέμε ότι κομμουνιστές παρεισφρήσαν στο FBI με πλαστές ταυτότητες και περίμεναν το συλλαλητηριο για Μακεδονία για να συλλάβουν αγνούς πολιτικούς.  Και είναι αστείο να λένε οι κατηγορούμενοι ότι η δικαιοσύνη θα λάμψει όταν  θέλουν να συλλάβουν τους δικαστές και τους μάρτυρες για να βοηθήσουν την… αντικειμενική εκδίκαση τυχόν απάτης! Η χώρα τρώει 8 χρόνια  βαριάς  λιτότητας και φοροκαρπαζιάς,  διότι σε μεγάλο βαθμό υπήρχε καθεστώς λαδώματος και υπερτιμολογήσεων, μια συμπαιγνία απο πολιτικούς και εταιρίες, που εχουν ρημάξει τα ταμεία αυτης της χώρας. Άνθρωποι τρωνε φαγητό απο σκουπίδια. Άνθρωποι είναι άστεγοι, άνθρωποι αυτοκτονούν, για να μην αντέξουν την ντροπή της ένδειας, της τρομακτικής φτώχιας, χάρη στις αρπαχτές από ένα συνονθύλευμα, μια συμπαιγνία στελεχών αδίστακτων πολυεθνικών, τύπου Χριστοφοράκου, και επίορκους  πολιτικούς. Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης όχι απλά πρέπει να πέσει, αλλά να είναι βαρύς. Να κόψει το απόστημά αυτό που μας κατέστρεψε. Και πιθανότατα, αυτό θα γίνει. Διότι ξεκινάει από μια μεγάλη δύναμη!


Ποιός τελικά είναι απο πίσω, καί πού το πάει;

Η αποκάλυψη δεν ξεκίνησε τυχαία απο ΗΠΑ. Πίσω απο αυτη κρύβεται ο αμείλικτος πόλεμος ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, εναντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών, και υπέρ εθνων και εθνικών εταιριών! Αποδεικνύεται ότι ο παγκόσμιος πόλεμος των εθνών και εταιριών που εχει ξεσπάσει ενάντια στο ‘κρατος εν κράτει’ διεφθαρμένων πολυεθνικών εταιριών, και τον οποίο πόλεμο ξεκίνησαν οι ΗΠΑ για να αποκαταστήσουν τον υγιή ανταγωνισμό, και για συμφέρον των δικών τους εταιριών συνάμα, θα βγάλει στα απόνερα του όλη τη σαπίλα, όλους τους εξαγορασμένους πολιτικούς-μαριονέτες, τους φτηνούς ΠΛΑΣΙΕ των πολυεθνικών στις Ευρωπαϊκές χώρες, όπως σκάει τώρα στην περίπτωση των Ελλήνων πολιτικών που τα έπιασαν από την Novartis. Ναι, οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και θα τσακίσουν τους διεφθαρμένους όχι μόνο στη Novartis.Να περιμένουμε σκανδαλα και σε άλλες πολυεθνικές. Ο διεφθαρμένος ρόλος των πολυεθνικών πρέπει να περιοριστεί. Τα έθνη θα νικήσουν!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...