Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Τουρκία: Από τα σουλάτσα στο Αιγαίο με την ευλογία Σημίτη, στην αναδίπλωση.

Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα διπλωματικά, στρατιωτικά αλλά και αμιγώς πολιτικά έχει αναστρέψει πλήρως την ενδοτική πολιτική Σημίτη και όλων των υπόδουλων από τις μίζες της Siemens. Και όλα αυτά έχοντας απέναντί της τον παράφρονα Ερντογάν ο οποίος έχει αποδείξει ότι εκτός από τις λεκτικές αναφορές στην οθωμανική αυτοκρατορία, δεν διστάζει να εισβάλει σε ξένες χώρες και να κατασφάζει άμαχο πληθυσμό. Και όμως, η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος της σε όλα τα επίπεδα.
Στο στρατιωτικό επίπεδο, οι αντιδράσεις μηδενικής ανοχής και το δόγμα άμεσης απάντησης σε οποιαδήποτε απειλή έχει θορυβήσει τους γείτονες που φτάνουν μέχρι σε σημείο να κάνουν εκτενή αρθρογραφία για την «ανάγκη αποφυγής ατυχήματος»!
Η μεγάλη πολιτική αναδίπλωση όμως των τελευταίων ημερών, δείχνει ότι σε διπλωματικό επίπεδο και κυρίως μετά την πρόσκληση του Ερντογάν και την επίσκεψη του στην Ελλάδα, όπου για πρώτη φορά πήρε τις πρέπουσες απαντήσεις τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όσο και από τον έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, Η Ελλάδα έχει κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει. Η διότι διεμήνυσε πως δεν έχει πρόβλημα να συζητά με τον κάθε Ερντογάν, έχει ανοιχτές τις διπλωματικές τις πόρτες για όλους, αλλά πλέον δεν φοβάται. Δεν χαρίζεται, δεν απεμπολεί το δίκαιο της. Διότι δεν υπάρχουν ούτε εκβιαζόμενοι, ούτε λαδωμένοι της Siemens και του NOOR1 στην κυβέρνηση. Και αυτό οι τούρκοι δεν το έχουν συνηθίσει. Αναπολούν βλέπετε τις ζεμπεκιές του Γιώργου Παπανδρέου και την Μαδρίτη του Κώστα Σημίτη. Βλέποντας λοιπόν απέναντι τους πολιτικούς που υπηρετούν την πατρίδα, αναγκαστικά αναδιπλώνονται.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...