Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Υπογράφηκε η εντοπιότητα για τις προσλήψεις στο Δήμο Δελφών και τη Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1581/τ.Β/8-5-2018) η αρ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΠ.1/663/12636/3-5-2018 απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη αναφορικά με τον καθορισμό των περιοχών για το ειδικό καθεστώς μοριοδότησης της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού εντός της επικράτειας του Δήμου Δελφών. Με την συγκεκριμένη πράξη ολοκληρώνεται επιτέλους η νομοθετική πρωτοβουλία που προώθησε το 2009 ο συμπατριώτης μας, τότε Βουλευτής Φωκίδας και πρώην Υπουργός κ. Ιωάννης Μπούγας.
Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, που έρχεται σε εφαρμογή μετά από εννέα χρόνια της παρ.1 του άρθρου 16 του ν. 3801/2009 (Α΄ 163), ορίζει συνολικά όλες τις περιοχές του Δήμου Δελφών και Δωρίδος, ολόκληρο το νομό Φωκίδας δηλαδή, ως περιοχές μοριοδότησης της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού του δημοσίου. Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τον τόπο μας που έρχεται ακριβώς τη στιγμή που επίκειται η διαδικασία προκήρυξης για την πρόσληψη 19 μόνιμων θέσεων στο Δήμο Δελφών και 11 στη Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών.
Το ειδικό αυτό καθεστώς μοριοδότησης ενθαρρύνει υποψηφίους μειονεκτικών περιοχών να επιδιώξουν και να επιτύχουν την πρόσληψή τους σε θέσεις του δημοσίου τομέα που προκηρύσσονται στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους με δέσμευση δεκαετούς παραμονής σ’ αυτές, αντί άλλων υποψηφίων που είτε επιτυγχάνουν στις θέσεις αυτές, αλλά δεν τις αποδέχονται τελικά, είτε αφού τις αποδεχθούν κάνουν ό,τι μπορούν για να μετατεθούν, αποσπαστούν, μετακινηθούν στον τόπο κατοικίας τους. Έτσι, αίρεται ένας από τους σημαντικότερους ανασταλτικούς παράγοντες για την υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και των δημόσιων δομών στο Δήμο Δελφών και το νομό Φωκίδας γενικότερα, ενώ ειδικά οι νέοι μας βρίσκουν με ευνοϊκότερους όρους μία ευκαιρία να παραμείνουν εργαζόμενοι στον τόπο τους.
Η Υπουργική αυτή Απόφαση αποτελούσε δίκαιο και πάγιο αίτημα καθολικά της τοπικής κοινωνίας, όπως είχε εκφραστεί με ομόφωνες αποφάσεις και ψηφίσματα του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου, των Δημοτικών Συμβουλίων των τότε 12 (καποδιστριακών) Δήμων, του Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδος, του Εργατικού Κέντρου Φωκίδος και άλλων φορέων, αλλά και πρόσφατα, με την απόφαση 04/30.01.2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, με την οποία επαναφέραμε το θέμα και πιέσαμε για την ικανοποίηση του αιτήματος.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είχε συναντηθεί και συζητήσει εκτενώς το ζήτημα με το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο κατά τις εργασίες του πρόσφατου οικονομικού forum των Δελφών, τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου που στήριξε το αίτημα, τα στελέχη του Δήμου μας για την επιμέλεια και την επιστημονική τεκμηρίωση του αιτήματος και τα στελέχη του γραφείου της Υπουργού για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξαν για το θέμα και για την άριστη συνεργασία μαζί μας καθ’ όλο το χρόνο που προηγήθηκε.
Η ευόδωση της συγκεκριμένης προσπάθειας αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι με συνεπεία, με ενότητα, όραμα, κοινή προσπάθεια και συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε τα μέγιστα για το συμφέρον του τόπου μας και των συμπολιτών μας.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...