Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΛΦΩΝ 2018: Το λάλον ύδωρ. Σύγχρονοι Έλληνες Συνθέτες και λόγος ελληνικός. Ημέρες Πρεμιέρας (φωτος)

Το πρώτο Φεστιβάλ Δελφών είναι πλέον γεγονός! “Το λάλον ύδωρ. Σύγχρονοι Έλληνες Συνθέτες και λόγος ελληνικός” άνοιξε τις πόρτες του και το πρώτο τετραήμερο εκδηλώσεων στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Η έναρξη έγινε την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουνίου στο αίθριο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφώ. Οι βραβευμένοι σολίστ Στέφανος Θωμόπουλος και Θοδωρής Τζοβανάκης πλημμύρισαν τον χώρο με τις εξαιρετικές εκτελέσεις στα πιανιστικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι ενώ μαζί τους ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης ερμήνευσε τον καπετάν Μιχάλη προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου η θεατρική παράσταση «Αγαμέμνονας» του Κωνσταντίνου Χατζή σε μουσική σύνθεση του διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη παρουσιάστηκε στη Ρωμαϊκή Αγορά, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Μπροστά στο εντυπωσιακό σκηνικό οι ηθοποιοί Λήδα Πρωτοψάλτη και Γιώργος Παπαπαύλου παρουσίασαν μοναδικά την ιστορία του τραγικού βασιλιά των Μυκηνών. Την Δευτέρα 18 Ιουνίου το ίδιο έργο παρουσιάστηκε στην εξίσου εντυπωσιακή αίθουσα της Σφίγγας, μέσα στο αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.
Ανάμεσα στους θεατές του Φεστιβάλ βρέθηκαν προσωπικότητες του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου, o Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, o Γιώργος Χατζιδάκις, οι Δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδος κ.α.
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δελφών συνεχίζονται, την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Κεντρί στο Γαλαξίδι το φωνητικό σύνολο 8tetto Θα ερμηνεύσει σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, το Σάββατο και την Kυριακή 23-24 του μηνός νέοι συνθέτες θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού στο σπίτι του Σικελιανού στους Δελφούς και την οικία Πανουργιά στην Άμφισσα αντίστοιχα.
Οι τιμές των εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις είναι κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ.
Τιμή εισιτηρίου για τους κατοίκους των Δήμων Δελφών και Δωρίδας: 5 ευρώ.
Πληροφορίες για τα εισιτήρια και τις εκδηλώσεις: Τουριστικό Περίπτερο Δελφών +30 22650 8277

1. Στέφανος Θωμόπουλος- Διονύσης Σούρμπης- Θοδωρής Τζοβανάκης
2. Θωμόπουλος-Σούρμπης-Τζοβανάκης
 3. Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Ευάγγελος Κατσαγούνος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δελφών Δημήτρης Μαραμής, Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Κρυσταλλία Κώνστα, Αντιδήμαρχος Δελφών Λουκάς Αναγνωστόπουλος.
4. Η παράσταση Αγαμέμνονας στη Ρωμαϊκή Αγορά του αρχαιολογικού χώρου Δελφών.
5. Η παράσταση Αγαμέμνονας στη Ρωμαϊκή Αγορά του αρχαιολογικού χώρου Δελφών.
6. Δημήτρης Μαραμής, Γιώργος Χατζιδάκις.
7. Δημήτρης Μαραμής, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος Αθανασία Ψάλτη, Διευθυντής εφημερίδας Εν Δελφοίς Λάμπρος Ρόδης, Θεοδώρα Μαλάμου υπεύθυνη επικοινωνίας Φεστιβάλ Δελφών.
8. Ο ηθοποιός Γιώργος Παπαπαύλου στον “Αγαμέμνονα”
9. Διονύσης Βερβιτσιώτης, “Αγαμέμνονας”
10. Ο σκηνοθέτης του “Αγαμέμνονα” Κωνσταντίνος Χατζής, η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης
11. Ο δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δελφών Δημήτρης Μαραμής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης.
12. Πέγκυ Αραβαντινού Περιφερειακή Σύμβουλος Φωκίδας, Δημήτρης Μαραμής
13. Κώστας Μπακογιάννης Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Δημήτρης Μαραμής 
  14. Ευαγγελία Σοφρώνη Ειδική Σύμβουλος, Δημήτρης Μαραμής 
15. Δημήτρης Μαραμής, Κώστας Μπακογιάννης, Πέγκυ Αραβαντινού και Ευαγγελία Σοφρώνη παρακολουθούν την παράσταση “Αγαμέμνον.
16. Λήδα Πρωτοψάλτη, Κώστας Μπακογιάννης
17. Γιώργος Παπαπαύλου, Κώστας Μπακογιάννης
  18. Η ομάδα του Φεστιβάλ Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...