Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Έγγραφα «καίνε» τη ΝΔ στη Ραφήνα – Με κομμένη σύνδεση, τα γραφεία είχαν ρεύμα κανονικά!

Δύο νέα έγγραφα από το ΔΕΔΔΗΕ που δημοσιεύει το irafina.gr ξεκαθαρίζουν, τόσο ότι σύνδεση με συγκεκριμένη παροχή ρεύματος ΔΕΝ φαίνεται να υπήρχε για τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στη Ραφήνα, όσο και το χρονικό περιθώριο αυτού του… «θαύματος».

Σύμφωνα με το πρώτο έγγραφο ο ΔΕΔΔΗΕ στο κεντρικό του σύστημα και με ημερομηνία 21-05-2018 εμφανίζει τη συγκεκριμένη σύνδεση ως «ΚΟΜΜΕΝΟ – ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΗ».
Ρεύμα λοιπόν στην τοπική οργάνωση της ΝΔ , επισήμως και υπηρεσιακώς βεβαιωμένα πλέον, ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει. Υπήρχε όμως; Πώς άραγε; Ποιος θα απαντήσει;


Το δεύτερο έγγραφο, αποσαφηνίζει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η συγκεκριμένη σύνδεση εμφανίζεται ως κομμένη και ανενεργή από τις 16-02-2016 και παραμένει, υπηρεσιακά τουλάχιστον χωρίς καταγραφή κατανάλωσης, μέχρι και το Φλεβάρη του 2018, δυο χρόνια μετά δηλαδή, στο κεντρικό σύστημα της υπηρεσίας.


Βεβαίως, όπως προκύπτει από τα βεβαιωτικά έγγραφα των πληρωμών που έκανε η ίδια η πρόεδρος μετά τον καταλογισμό από το δήμο, η είσοδος στο κτήριο και η ευθύνη για τη λειτουργία των γραφείων της τοπικής ξεκινά χρονικά από τον Ιούνιο του 2016.
Η ανακοίνωση της προέδρου της τοπικής επιβεβαιώνει τον καταλογισμό αναδρομικού χρέους δημοτικών τελών και την επιβολή προστίμων στην οργάνωση από το δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. Κάνει λόγο επίσης για τεχνικές λεπτομέρειες ενώ επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών της λέγοντας  «δε μας ενόχλησε κανείς ποτέ όλο αυτό το διάστημα».
Ουσιαστικά πάντως απάντηση για το θέμα της σύνδεσης ΔΕΝ δίνεται.
Πληρώθηκαν τα χρωστούμενα λέει και όλα εντάξει. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Τα χρωστούμενα πληρώθηκαν ΑΦΟΥ αποκαλύφθηκε το θέμα, ΑΦΟΥ επέβαλλε πρόστιμα (σε ο,τι αφορά δημοτικά τέλη κλπ.) ο δήμος και ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ είτε η πρόεδρος της τοπικής, είτε το κόμμα συλλογικά να πάρει θέση για το θέμα της σύνδεσης ή να αναγνωρίσει λάθη, ευθύνες ή παραλείψεις εάν υπάρχουν. Και εφόσον δεν το πράττει 15 ημέρες τώρα είναι φανερό ότι θεωρεί τοπικά και κεντρικά ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα.

Τα ερωτήματα επιτακτικά: 
  • Πώς άραγε με σύνδεση «ΚΟΜΜΕΝΗ – ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΗ» από τον Φεβρουάριο του 2016 βεβαιωμένα πια, η νέα πρόεδρος παραλαμβάνει και λειτουργεί πλήρως και με ρευματοδότηση τα νέα γραφεία τον Ιούνιο;
  • Είχε συνδέσει κάποιος για κάποιο περίεργο λόγο (παρατύπως; Παρανόμως; Δεν ξέρουμε ποια μπορεί να είναι η ακριβής νομική αιτιολογία) ένα κενό, κλειστό και ανοίκιαστο οίκημα με παροχή ρεύματος ή συνδέθηκε μετά τη χρήση και πώς; Υπήρχε νόμιμη και καταγεγραμμένη σύνδεση;
  • Σε κάθε περίπτωση, σε πόσους μήνες μη έκδοσης λογαριασμών και μη πληρωμής των αναλόγων οφειλών, παραξενεύεται κάποιος, ότι κάτι δεν πάει απολύτως καλά;
  • Υπήρχε μια «περίεργη» σύνδεση για 2 ολόκληρα χρόνια, όπως αποδεικνύεται και από τα σημερινά έγγραφα. Δεν πλήρωσαν ποτέ κανένα λογαριασμό, όταν ο πολίτης στενάζει για να τα φέρει βόλτα και δεν παραξενεύτηκε κανείς; Δεν αναρωτήθηκε κανείς; Το θεώρησαν ως κοινωνική παροχή και κομματικό δικαίωμα ίσως; Δεν έκανε λάθος κανείς; Δεν φταίει κανείς;
  • Είναι πολιτική θέση το «δεν ήξερα» «δεν κατάλαβα»;
Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε διευρυμένη και μαραθώνια, επί 4 ολόκληρες ώρες, συνεδρίαση για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπου εκλήθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι , ελήφθησαν καταθέσεις, παρουσιάστηκαν όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά και οι υπηρεσιακές ενέργειες, καθώς πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα υπηρεσιακός φάκελος και να διαβιβαστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του βουλευτή Γ. Σαρακιώτη (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και προς τις εισαγγελικές αρχές, εάν διαπιστωθεί στο πόρισμα παράνομη ή παράτυπη σύνδεση, ή ρευματοκλοπή από την υπηρεσία που διερεύνησε την υπόθεση, κατά παντός υπευθύνου.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κλειδιά πάντως, είναι η έκθεση που υπέβαλλε ο αρμόδιος ελεγκτής στην υπηρεσία του στις 15 Μαΐου, για τα όποια ευρήματα στον έλεγχο που έκανε, όταν και προχώρησε στη διακοπή της μέχρι τότε ηλεκτροδότησης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...