Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Καταπέλτης ο Π. Καμμένος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τις Τουρκικές προκλήσεις. “Άλλα αντί άλλων” ο Τούρκος υπ. Άμυνας.

“Κόλαση” στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο να θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα στον Τούρκο ομόλογό του, ενώπιον όλων των υπουργών και να εισπράττει σιωπή ή απαντήσεις άλλα αντί άλλων.

Τι δήλωσε ο Καμμένος:
«Όπως είχα προαναγγείλει από χθες – και σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό – ενημέρωσα τους Υπουργούς Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών για 99η ημέρα.
Ζήτησα από τον Τούρκο ομόλογό μου, ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών και του Γενικού Γραμματέα, να δώσει διευκρινήσεις και να εξηγήσει, να δώσει απάντηση, για το τι σήμαινε η δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα «πακετάρουν» τους 8 αξιωματικούς οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα και το δικαστήριο λόγω της παρέλευσης του 18μήνου τους άφησε ελεύθερους και αν αυτό εννοεί ότι θα είναι πράξη η οποία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας, δηλαδή ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ.
Ζήτησα λοιπόν να διευκρινίσει ενώπιον των Υπουργών εάν στηρίζει, εάν επιβεβαιώνει ή όχι τη δήλωση του αναπληρωτή Τούρκου πρωθυπουργού.
Όπως συνήθως κάνει η Τουρκία, μίλησε για άλλα αντί άλλων. Η απάντηση που είχε να δώσει ήταν ότι για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται παράνομα και χωρίς δίκη, χωρίς να έχουν καν υπάρξει κατηγορίες, συνεχίζει – λέει – η Τουρκία να εξετάζει τα ψηφιακά δεδομένα τα οποία έχουν στη διάθεσή τους.
Επανήλθα, λέγοντας ότι η Ελλάδα απαιτεί να έχει μια απάντηση και ενώπιον των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και του Γενικού Γραμματέα, να πει η Τουρκία αν διατίθεται και αν προτίθεται να κάνει μια πράξη σε ξένη αλλά σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ, η οποία ουσιαστικά θα παραβιάζει και τις αρχές της συμφωνίας του ΝΑΤΟ και το διεθνές δίκαιο.
Απάντηση καμία.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι τέτοιου είδους παλληκαρισμοί εν όψει των εκλογών, τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το εσωτερικό, θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι δε μπορεί να συνεχίσουν να γίνονται και όταν έρχεται στις Βρυξέλλες, να κάνει τον καλό σύμμαχο.
Απειλές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών έχουν το κόστος τους και το κόστος αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει. Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται το διεθνές δίκαιο, θέλει καλή γειτονία, επιδιώκει τις καλές σχέσεις, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε τέτοιου είδους προκλήσεις, οι οποίες δεν αποτελούν προκλήσεις απέναντι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στις συμμαχικές χώρες.
Τέτοιου είδους πρόκληση ήταν και η δήλωση Τσαβούσογλου σε σχέση με την μονομερή – όπως δήλωσε σήμερα – κατάργηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό.
Γι’ αυτό το σημείο ενημέρωσα τους Υπουργούς Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι και μέλη του ΝΑΤΟ»

Παρέμβαση της Κομισιόν
Την παρέμβαση της Κομισιόν προκάλεσε η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, σχετικά με το «πάγωμα» της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Πηγές από τις Βρυξέλλες κατέστησαν σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά διευκρινίσεις από την κυβέρνηση της Άγκυρας σχετικά με τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσημης τοποθέτησης εκ μέρους της Ε.Ε., εφόσον πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επαφές.
Σημειώνεται ότι το απόγευμα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανήγγειλε την αναστολή της συμφωνίας με την Ελλάδα, επικαλούμενος την «απαράδεκτη απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών».
Ο Τσαβούσογλου, βέβαια, διευκρίνισε ότι η συμφωνία για το προσφυγικό, η οποία έχει υπογραφεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνεχίσει να τηρείται κανονικά.
Η απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών, την έκδοση των οποίων ζητά επιμόνως η Άγκυρα, προκάλεσε και την παρέμβαση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, ο οποίος χαρακτήρισε παράνομη και αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Πηγή: militaire.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...