Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ένα ΦΕΚ και η ημιμάθεια χειρότερη από την αμάθεια!

Στο Κόκκινο Λιμανάκι φαίνεται ότι επιχειρήθηκαν για άλλη μια φορά να γίνουν απαλλοτριώσεις που δεν έγιναν-τις απαλλοτριώσεις τις εγκρίνει το Υπουργείο και τις υλοποιεί ο Δήμος. Αυτό συμβαίνει στους δύο τελευταίους αιώνες.
Το ΦΕΚ που σήμερα έχει την τιμητική του είναι το ΦΕΚ63 ΑΑΠ/2017 (Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων) με το οποίο απαλλοτριώνεται ένα δρομάκι, στην επάνω αριστερά γωνία του οικισμού (διακρίνεται με κίτρινο) που είναι στο σχέδιο από το 1985 αλλά δεν είχε απαλλοτριωθεί.

Σε αυτό το τοπογραφικό θα δείτε και άλλα, όπως πλατείες και ελεύθερους χώρους που επίσης από τότε έπρεπε να απαλλοτριωθούν αλλά δεν απαλλοτριώθηκαν. Στο κέντρο του τοπογραφικού διακρίνεται η παγίδα θανάτου με τα αυθαίρετα εκτός σχεδίου κτίρια.
Τι συμπεραίνει κανείς;
Ότι ακριβώς λέγεται τόσες μέρες. Ένας οικισμός χωρίς νομιμότητα, χωρίς διέξοδα, χωρίς ελεύθερους χώρους, δρόμους και ρυμοτομία.
Αυτά λέει το ΦΕΚ για όσους ξέρουν να διαβάζουν τοπογραφικά και πολεοδομικά σχέδια.


του
 Nikos Belavilas

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...