Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

Στο Δημοτικο Συμβουλιο της 17ης Ιουλιου 2018 ζητησαμε ενημερωση απο τον Αντιδημαρχο Γαλαξειδιου κ. Τσονακα για την κατασταση στο Παρθεναγωγειο, μετα τη βροχοπτωση που ειχε προηγηθει. Μας ενημερωσε οτι ειχε πλημμυρισει λογω εισρροης υδατων απο τη στέγη, με αποτελεσμα να εχει φουσκωσει το δαπεδο. Ζητησαμε να ληφθει, κατ'εξαιρεση εγκριση απο το Υπουργειο Πολιτισμου, για να επισκευαστεί πρόχειρα, προκειμενου να αποφευχθουν αναλογα φαινομενα, μεχρι να δημοπρατηθει το εργο της μερικης επισκευης που με συγχρηματοδότηση Δημου και περιφέρειας έχει προγραμματιστεί.
Να ενημερώσουμε οτι απαιτουνται ακομα αρκετοι μηνες λόγω ανελαστικών χρόνων για τη δημοπρατηση και  έναρξη των εργασιών επισκευης (δημοπρατηση,οικονομικη επιτροπη,ενστάσεις,συμβασιοποιηση κ.λ.π.).
Δύο εβδομαδες μετά, στο ΔΣ της 1ης Αυγουστου ζητησαμε ενημέρωση για τις νέες επαναλαμβανομενες πλημμύρες που υπέστη το Παρθεναγωγείο. Η απάντηση εξέπληξε όλο το Δ. Συμβούλιο, αφού ούτε ο κατά τόπον Αντιδήμαρχος κ.Τσονάκας δεν τις γνώριζε, ενώ εισπράξαμε και την άποψη του Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου,  ότι 'δεν ανήκει στο Δήμο μας' !
Κανείς στη Δημοτική αρχή δεν γνώριζε τίποτε για ένα από τα σημαντικότερα και Ιστορικότερα κτίρια στο Γαλαξίδι ! 
Ο Πρόεδρος κ. Μηνάς, που εποπτεύει το Παρθεναγωγείο τι έκανε;
Ο Αντιδήμαρχος δεν ευρίσκεται στο Γαλαξείδι; Ο Δήμαρχος, δεν έχει κανέναν να τον ενημερώσει;
Η αυτοψία που διενεργήσαμε στις 02 Αυγούστου με πρωτοβουλία μας, κατέδειξε σημαντικές βλάβες σε τοιχοποιίες, κουφώματα, οροφές, δάπεδα, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, επίπλωση και άλλα.
Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται πλέον είναι άμεσες και πολύ μεγαλύτερες από τις προγραμματισθείσες του συγχρηματοδοτούμενου έργου. Αυτο σημαινει ότι ακομα και αν υλοποιηθεί το προγραμματισμένο έργο, το Παρθεναγωγείο πιθανόν να μην μπορεί να δοθεί προς χρήση, λόγω μεγαλύτερων βλαβών. 
Καλούμε τη Δημοτική αρχή να επισκευάσει άμεσα τη στέγη σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ προς αποφυγή ανάλογων φαινομένων πλημμυρών. 
Καλούμε τη Δημοτική αρχή ,με  τον επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας και Δήμαρχο κ. Παναγιωτόπουλο να καταγράψει τις ζημιές και να ξανασχεδιάσει την επισκευή του Παρθεναγωγείου που έχει εγκαταλείψει εδώ και τέσσερα χρόνια!
Δεν περιμένουμε έργα που ούτως ή άλλως αποδείξατε ότι αδυνατείτε να κάνετε. 
Διασώστε τουλάχιστον το Παρθεναγωγείο από  τα χειρότερα...
 Βασίλης Καραγιαννης Δημοτικός Σύμβουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...