Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

''Μαύρη τρύπα'' 250 εκατ. ευρώ στη Folli - Follie.

Ραγδαίες εξελίξεις που σχετίζονται με το μέλλον του ομίλου Folli - Follie αναμένονται τις επόμενες μέρες, καθώς μετά τη «βροχή» παραιτήσεων συμβούλων και συνηγόρων -συμβεβλημένων με τον όμιλο- προστίθενται και οι παραιτήσεις των ιδρυτών, βασικών μετόχων και εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, Δημήτρη και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου.
Kατά τη χθεσινή μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου ζητήθηκαν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας κ. Παναγιώτη Αλεξάκη οι παραιτήσεις του προέδρου κ. Δ. Κουτσολιούτσου και της αντιπροέδρου κας Αικατερίνης Κουτσολιούτσου από τις αντίστοιχες θέσεις με εκτελεστική αρμοδιότητα.

Επίσης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, την παραίτησή του είχε υποβάλει από την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μιχάλης Τσιμπρής, μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης (ο οποίος τοποθετήθηκε στις παραπάνω θέσεις στις 8 Ιουνίου).

Θρυαλλίδα των εξελίξεων θεωρείται σαφώς το πολυαναμενόμενο πόρισμα της δικανικής έρευνας που διεξήγαγε η Alvarez&Marshal, το οποίο εξ αναβολής παραδόθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της FFG χθες. Η συγκεκριμένη έρευνα κάνει λόγο για έλλειμμα του ομίλου Folli-Follie Group από τις δραστηριότητες στην Ασία ύψους 290 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες ασφαλείς πληροφορίες, το πόρισμα πιστοποιεί την «απουσία» 250 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα, που επισήμως δήλωνε ότι διέθετε ο όμιλος στην Ασία και εγγράφονταν στον καταργημένο ισολογισμό 2017 της FFG Sourcing Limited.

Όλα τα παραπάνω επιταχύνουν τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της FFG και δρομολογούν τη σύσταση νέας μεταβατικής διοίκησης, που αναμένεται να οδηγήσει την εταιρεία κατ’ αρχάς στην αναμέτρηση με τους πιστωτές της, αλλά και σε ένα αβέβαιο επιχειρησιακό μέλλον.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ο όμιλος έχει δημοσιοποιήσει σε συνέχεια των πορισμάτων της δικανικής έρευνας, θα ακολουθήσει το πόρισμα των στοχευμένων ελέγχων επί οικονομικών κονδυλίων του γκρουπ από την Ernst & Young, διαδικασία που ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο αν προχωράει τουλάχιστον στο πλήρες εύρος το οποίο είχε αρχικώς συμφωνηθεί, δεδομένης της κατάστασης που αποτυπώνει στην Ασία το πόρισμα της Alvarez&Marshal. Υπενθυμίζεται πως η ΕΥ έθετε ως προϋπόθεση αλλά και βάση για τη διενέργεια των συμφωνημένων το πόρισμα της δικανικής έρευνας.

Σημειώνεται πως όλα τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των αποχωρήσεων τόσο του διεθνούς οίκου Rothschild από τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου του ομίλου όσο και του δικηγορικού γραφείου Μπερνίτσα και της διεθνούς οικονομικής φίρμας «Allen & Overy». Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη νομική της εκπροσώπηση η Folli-Follie έχει στραφεί στην επίσης διεθνή φίρμα Norton Rose Fulbright.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...