Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Τα ασύστολα ψέματα της Ν.Δ.

Τελικά, τι συζήτησε η Μαρία Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ στη μία και μοναδική συνάντησή τους; Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, επρόκειτο για μια τυχαία συνάντηση, όπου το μόνο που ειπώθηκε ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Με βάση όσα γνωρίζουμε για τη σημερινή στάση της Ν.Δ., αυτό θα ήταν απολύτως φυσικό και αναμενόμενο. Μόνο που η συνάντηση τοποθετείται στον Δεκέμβριο του 2017. Αλλά εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε καμιά συμφωνία!
Ούτε καν πρόπλασμα συμφωνίας. Τι ακριβώς επρόκειτο, λοιπόν, να καταψηφίσει η Νέα Δημοκρατία;
Δυστυχώς, για τη Ν.Δ. υπάρχουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η συζήτηση Ζάεφ - Σπυράκη είχε εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο. Ασφαλώς δεν πρέπει να αρκεστεί κανείς σε όσα ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με την ενημέρωση του κ. Ζάεφ στις συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ. Δεν χρειάζεται, άλλωστε. Τις πληροφορίες για την επίμαχη συνάντηση μπορούμε κάλλιστα να τις αντλήσουμε από όσα δημόσια έλεγε την ίδια περίοδο ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., τον Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2018, διακήρυσσε σε όλους τους τόνους την εμμονή του κόμματός του στην «εθνική γραμμή» του 2008 και υποστήριζε με κάθε ευκαιρία ότι είναι υπέρ μιας συμφωνίας που θα στηρίζεται σε μια «σύνθετη ονομασία έναντι όλων».
Το μόνο που έβρισκε να προσάψει στην κυβέρνηση ήταν η πάγια διαφωνία του κ. Π. Καμμένου. Ως μοναδικό όρο για την υπερψήφιση της όποιας μελλοντικής συμφωνίας έθετε την ψήφο των ΑΝ.ΕΛΛ.!
Συνεπώς, η κ. Σπυράκη δεν ήταν δυνατόν, τον Δεκέμβριο του 2017, να πει τίποτα άλλο στον κ. Ζάεφ, παρά ακριβώς αυτό: ότι δηλαδή, στην περίπτωση που φέρουν στη Βουλή μια συμφωνία και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, τότε θα την υπερψηφίσει και η Νέα Δημοκρατία.
Ολα άλλαξαν μετά τις 21 Ιανουαρίου και το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Τότε ήταν που όχι μόνο πήραν το πάνω χέρι στο κόμμα του οι «Μακεδονομάχοι», αλλά σιωπηρά συντάχθηκε πλέον μαζί τους και ο κ. Μητσοτάκης, μόνο και μόνο επειδή θεώρησε το ζήτημα κατάλληλο για να προκαλέσει κρίση και πτώση της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...