Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Wikileaks: Ο Γκρουεφσκι είχε συμφωνήσει με την Μπακογιάννη για κατάργηση του Erga Omnes, υποστηρίζουν οι Σκοπιανοί – ούτε συνταγματική αλλαγή στην τότε συμφωνία

«Πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ήταν έτοιμη να δεχθεί συμφωνία με την Ελλάδα με τη χρήση του ονόματος ‘Βόρεια Μακεδονία’, αλλά με αυστηρά καθορισμένους όρους χρήσης, λέει ένα μυστικό τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στη ‘Μακεδονία’, το οποίο αποκάλυψαν τα Wikileaks», γράφει η Εξπρες των Σκοπίων.
Με τον τίτλο «Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος» στις 29 Ιουλίου 2008, λέγεται ότι η ‘Μακεδονία’ δεν συμφώνησε σε παραχωρήσεις προς την ελληνική πλευρά, ότι τελικά θα δεχόταν το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’, αλλά σαφώς με περιορισμένο πεδίο εφαρμογής: χρήση προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς και σε διμερείς σχέσεις με χώρες που δεν επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το ίδιο θα ίσχυε για τις διεθνείς συμφωνίες. Τα Σκόπια θα διατηρούσαν τη χρήση του συνταγματικού ονόματος στα διαβατήρια, στα προϊόντα, στα μέσα ενημέρωσης κλπ.
Εν κατακλείδι, γράφει το δημοσίευμα, το τότε πρέσβης των ΗΠΑ, Τζούλιαν Μιλάνοβιτς, λέει ότι μετά τις διεξοδικές συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, η ‘μακεδονική’ πλευρά δεν παρέκλινε από τις εγγυήσεις ταυτότητας, μεταξύ των άλλων το έθνος θα αποκαλούνταν ‘Μακεδονικό» και όχι «βορειομακεδονικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...