Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών

Μια στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως πέφτει θύμα βίας. Στα θύματα αυτά αφιερώνει ο ΟΗΕ τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών. Η βία κατά των γυναικών δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο, όπως νομίζουν πολλοί. Συμβαίνει συχνά στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, σε γενέθλια και οικογενειακές γιορτές, στο κοινωνικό περιβάλλον γύρω μας.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα «ομολογούν» ότι το 25% των γυναικών έχουν υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία από νυν ή τέως σύντροφο ή από άλλο πρόσωπο, από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) φτάνει το 33%.
Η ΝΔ για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, άλλαξε το χρώμα στο λογότυπό της.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο τουίτερ τονίζει πως «δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να σιωπούμε στη βία που βιώνουν 1 στις 3 γυναίκες. Ας είμαστε όλοι η φωνή για όλες τις γυναίκες που δεν έχουν φωνή. Χρέος μας να τις στηρίξουμε και να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών» 

Εγώ επειδή θεωρώ ότι αυτό δεν είναι αρκετό και επειδή δεν πρέπει να έχουμε επιλεκτική μνήμη, θα θυμίσω ότι επί των ημερών τους στην εξουσία είχαμε φαινόμενα όπως αυτά που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν και που δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ πια.














Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...