Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Folli Follie: Στον εισαγγελέα η οικογένεια Κουτσολιούτσου για τα κακουργήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η προκαταρκτική εξέταση για τη Folli Follie, καθώς σήμερα αναμένεται να καταθέσουν εκτός απροόπτου τις γραπτές τους εξηγήσεις τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο Δημήτρης, η Κατερίνα και ο Γιώργος Κουτσολιούτσος -η πάλαι ποτέ κραταιά δύναμη του Ομίλου- είχαν λάβει νέα προθεσμία για σήμερα προκειμένου να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις για τια κακουργηματικές πράξεις της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Έτσι, εκτός απροόπτου αναμένεται να καταθέσουν τα υπομνήματά τους στον οικονομικό εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, δίχως ωστόσο αυτό να είναι το τέλος, αλλά μόνον η αρχή. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο «γύρο» κλητεύσεων, αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- η έρευνα θα συνεχιστεί και για άλλα αδικήματα, όπως αυτό της χειραγώγησης της αγοράς, και τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η οικογένεια Κουτσολιούτσου να χρειαστεί να βρεθεί ξανά στο εισαγγελικό γραφείο.
Αυτό πάντως, είναι και ο λόγος που πηγές θέλουν τόσο την οικογένεια Κουτσολιούτσου, όσο και τους υπόλοιπους υπόπτους, να μην προσανατολίζονται σε έγγραφες εξηγήσεις, οι οποίες να αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά, αλλά σε υπομνήματα με νομικούς ισχυρισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους υπόπτους που έχουν κλητευθεί -εκτός από τους Δημήτρη, Γιώργο και Κατερίνα Κουτσολιούτσου- είναι τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπεγραψε τον ισολογισμό του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία. Να σημειωθεί πως για τα ίδια πρόσωπα το Συμβούλιο Εφετών έχει ήδη «παγώσει» τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα, ύστερα από σχετική εισήγηση του οικονομικού εισαγγελέα.
Στην πρότασή του, την οποία ανέφερε και στην απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, αναφερόταν πως προέκυψε σημαντική διαφοροποίηση των οικονομικών στοιχείων του ομίλου FOLLI FOLLIE GROUP σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στις δημοσιευθείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017, ώστε να πιθανολογείται βάσιμα η ύπαρξη οφειλών της πρώτης αιτούσας προς τρίτους, οι απαιτήσεις των οποίων δεν έχουν περιληφθεί στην ένδικη αίτηση.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...