Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Αναδρομικά: Ποιοι θα πάρουν μέχρι και 16.500 ευρώ

Μέσα στο 2019 έρχονται αναδρομικά συντάξεων μέχρι και 16.500 ευρώ, η απόφαση του ΣτΕ θα βγει μέχρι το Πάσχα και αφορά 2,4 εκατομμύριασυνταξιούχους.
 


Ποσά από 450 έως 16.500 ευρώ θα πάρουν πάνω από 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι ανώτατοι δικαστές έχουν βγάλει την ετυμηγορία τους και αναμένεται η δημοσιοποίησή της ως το Πάσχα. Οι επιστροφές θα έχουνκράτηση 20% για φόρο και 6% για ασθένεια γιατί θεωρούνται μέρος σύνταξης που επιστρέφεται και υπόκειται σε φορολογία και σε κρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης.
 

Ο Νόμος Κατρούγκαλου
Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα κριθεί συνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου. Αν βγει συνταγματικός ο νόμος, τότε τα αναδρομικά περιορίζονται για το διάστημα από τον Ιούνιο 2015 ως τον Μάιο 2016. Για το 12μηνο αυτό, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να επιστρέψει χρήματα σε 2,4 εκατ. συνταξιούχους.
 

Δεν ακυρώνονται οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων για τα έτη 2016-2018
Σημαντικό είναι επίσης ότι δεν ακυρώνονται οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων για τα έτη από το 2016 ως και 2018 τουλάχιστον, αρκεί για το διάστημα αυτό (2016-2018) οι συνταξιούχοι να έχουν κινηθεί δικαστικά με αγωγές, τις οποίες δεν μπορεί να ακυρώσει το ΣτΕ διότι και με το νόμο Κατρούγκαλου οι συνταξιούχοι είχαν τις παράνομες μειώσεις.
 

«Κλειδώνονται» μόνο με δικαστικές αποφάσεις
Τα αναδρομικά για αυτά τα 2,5 έτη επιπλέον (Μάιος 2016-Δεκέμβριος 2018 τουλάχιστον) κλειδώνονται μόνον με δικαστικές αποφάσεις για τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους μέχρι στιγμής που τα έχουν διεκδικήσει με αγωγές κατά του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ. Όσοι προσφύγουν θα έχουν δικαίωμα για επιπλέον αναδρομικά αυτής της περιόδου.
Δείτε τον πίνακα με δόσεις πενταετούς εξόφλησης από το 2019 έως το 2023


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...