Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αεροσυνοδοί κυκλοφορούσαν πλαστά χρήματα


Σε μια μεγάλη αποκάλυψη ήρθε αντιμέτωπη η γερμανική αστυνομία καθώς αεροσυνοδοί της Lufthansa μετέφεραν αλλοιωμένα νομίσματα στην Κίνα, τα έφτιαχναν και στη συνέχεια τα γύριζαν ως κανονικά στη Γερμανία.

Δημοσίευμα της Bild, αναφέρει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που αφορά νομίσματα του ευρώ.

Η συμμορία έπαιρνε τα κατεστραμμένα νομίσματα από την τράπεζα Μπούντεσμπανκ στη συνέχεια τα μετέφεραν στην Κίνα όπου γινόταν η συναρμολόγηση και έπειτα οι συγκεκριμένοι αεροσυνοδοί τα επέστρεφαν στη Γερμανία.

Συνολικά έξι άτομα συνελήφθησαν ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό περισσότερων εμπλεκόμενων.

"Κατηγορούνται για κυκλοφορία πλαστών χρημάτων", είπε ο αστυνομικός Doris Moeller-Scheu.

Κάθε χρόνο, η Μπούντεσμπανκ δέχεται τόνους από κατεστραμμένα νομίσματα τα οποία αφού χωριστούν σε ξεχωριστά μέταλλα, αποστέλλονται στην Κίνα.

Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ των άλλων πως η οργάνωση είχε κέρδη που ξεπερνούσαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους ύστερα από τη σύλληψη μιας αεροσυνοδού με χιλιάδες νομίσματα του ενός και των δύο ευρώ.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...