Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΥΠΟ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΛΦΩΝ

Με το από 15 Μαρτίου 2019 έγγραφό του το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» μας ενημερώνει και επίσημα ότι αποδέχεται το αίτημά μας και εγκρίνει χορηγία ύψους 40.000,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση δράσεων του «Φεστιβάλ Δελφών». Το γεγονός, εκτός από την αδιαμφισβήτητη οικονομική του αξία, επιπλέον εμπεριέχει έναν τεράστιο συμβολισμό και αποτελεί μια ηθική δικαίωση για τον τόσο σημαντικό νέο πολιτιστικό θεσμό της Φωκίδας.  

Το Φεστιβάλ Δελφών ήδη από την πρώτη του χρονιά (2018) κατέγραψε μια σημαντική παρουσία και έλαβε πολύ καλές κριτικές. Επιπλέον ο θεσμός αγκαλιάστηκε από τους συμπολίτες μας ως κάτι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό, που, πέραν των άλλων, συνδέει τη μεγάλη παράδοση του τόπου μας με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.
Η χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σηματοδοτεί ουσιαστικά την καταξίωση του Φεστιβάλ Δελφών μόλις στη δεύτερη χρονιά του και το κατατάσσει πλέον στους αναγνωρισμένους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας. Αντίστοιχο κλίμα υπάρχει την ίδια ώρα και στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς τα αρμόδια στελέχη του για τον σύγχρονο πολιτισμό έχουν αποτιμήσει επίσης πολύ θετικά την εξέλιξη του νέου θεσμού.
Οφείλω να επαινέσω την άριστη και παραγωγική συνεργασία που έχει εγκαθιδρυθεί εντός του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» και ιδίως να ευχαριστήσω γι’ αυτήν τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Βαγγέλη Κατσαγούνο και το Δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη. Πολλά συγχαρητήρια οφείλονται για την εξέλιξη αυτήν σε όλο τον κύκλο των συνεργατών μας, ιδίως όμως στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δελφών, Δημήτρη Μαραμή, στην ικανότητα, την αφοσίωση και το καλλιτεχνικό μέγεθος του οποίου οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό η ταχεία άνοδος και καταξίωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΛΦΩΝ.
 

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Εφ οσον επιχορηγηθηκε απο τον δημο ( τους δημοτες δηλαδη ) και επιχορηγειτε και απο το ιδρυμα ¨Νιαρχου¨γιατι φα πρεπει οι δημοτες να πληρωνουν εισητηριο 10 ευρω και να μην εχουν καρεκλα να κατσουν , και να υπαρχουν 30-40 καθισματα με ενδειξη ¨επισημος¨και να μην παταει κανενας ;Οσοι δε επισημοι ή ταχαμου επισημοι με συζυγους, φιλες, παρατρεχαμενους ,αντιδημαρχους , γραμματεις επισημων να μπαινουν με προσκλησεις και μαλιστα απο αλλη εισοδο ( πχ Δελφους) για να μην συνωστιστουν με τον λαουτζικο.Αξιολογες οι παραστασεις αλλα να ειναι και για τον κοσμο προσιτες γιατι αν ειναι μονο για εφφε να λειπουν.Ας απαντησει καποιος.

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...