Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Υπαρξιακά αδιέξοδα

Οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -με ερώτησή τους στον υπουργό Οικονομικών- ζητούν να μάθουν το ρόλο των τραπεζών. Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούν «τι νόημα ύπαρξης έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες εκτός από το να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν οι τραπεζίτες;».

Θα απαντήσω στο ερώτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ «τι νόημα ύπαρξης έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες εκτός από το να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν οι τραπεζίτες;» με ένα άλλο ερώτημα.
«Τι νόημα ύπαρξης έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτός από το πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών;».
Μπροστά στην αναπόφευκτη οικονομική συντριβή της χώρας και το επερχόμενο ξέσπασμα της οργής των πολιτών, πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και τηλεδημοσιογράφοι προσπαθούν τώρα να πάρουν αποστάσεις και προσποιούνται πως αυτοί είναι αγνοί και αθώοι και δεν έχουν καμιά ευθύνη για το έγκλημα.
Όσο για την απορία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ρόλο των τραπεζών, αν ήταν τίμιοι, θα έκαναν παρέμβαση στις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για το Νέο Λύκειο και θα ζητούσαν να μην είναι υποχρεωτικό μάθημα τα Θρησκευτικά αλλά το Τραπεζικό Σύστημα –τα παιδιά θα έπρεπε να μαθαίνουν από το Δημοτικό πως δουλεύει το τραπεζικό σύστημα.
Δεν είναι τυχαίο πως στα σχολεία δεν υπάρχει ούτε ένα μάθημα που να αφορά το ρόλο των τραπεζών στην κοινωνία και στις ζωές των ανθρώπων.
Τα Θρησκευτικά είναι άχρηστα. Η μόνη θρησκεία στον κόσμο είναι ο καπιταλισμός. Και εκκλησίες είναι οι τράπεζες.
πηγή...πιτσιρικος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...