Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Windows 8: διαθέσιμη στο Web η alpha έκδοση



Είναι θέμα χρόνου να διαρρεύσει στο Web η πρώτη προέκδοση των Windows 8: πριν λίγο καιρό η Microsoft ξεκίνησε τη διάθεση του νέου λειτουργικού της μέσω της πλατφόρμας Connect. Βέβαια τα σχετικά αρχεία μπορεί να τα κατεβάσει κανείς μόνο με ένα μυστικό κλειδί πρόσκλησης. Και μόνο λίγα από αυτά τα κλειδιά διατέθηκαν σε συνεργάτες της Microsoft. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να μην διαρρεύσει στο Web η πρώτη έκδοση alpha του επερχόμενου λειτουργικού.

Έτσι ήδη το image των Windows 8 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο – αν και δεν υπάρχει ακόμα κάποιο download link. Κι ένας χρήστης του forum My Digital Life δημοσιεύσε ένα screenshot από αυτά για να το αποδείξει. Ένα screenshot που απεικονίζει τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8. Σύμφωνα με αυτόν το χρήστη η διαδικασία setup διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Ένα επιπλέον screenshot απεικονίζει μια έως τώρα άγνωστη λειτουργία: παρόμοια όπως το Time Machine στο Mac OS X, τα Windows 8 μπορούν μέσω του History Vault να επιστρέψουν σε μια πρότερη ομαλή κατάσταση λειτουργίας του. Η σχετική επιλογή βρίσκεται στο Control Panel. Mε αυτό τον τρόπο μπορείτε να επαναφέρετε το σύστημα στη ημερομηνία και χρονική στιγμή που θέλετε.

Παράλληλα προδόθηκαν τα πρώτα στοιχεία για τα αρχεία setup: τα Windows 8 θα εμφανίστηκαν, όπως είχε υποτεθεί, σε μια 32μπιτη και μια 64μπιτη έκδοση και φέρουν τον αριθμό έκδοσης 6.2.7971.0.winmain_win8m3.110324-1900.

Αυτή η έκδοση αντιπροσωπεύει την "Milestone 3", μετά την οποία θα ακολουθήσει η πρώτη έκδοση beta. Το image που έχει κυκλοφορήσει δεν επιτρέπει την εγκατάσταση των Windows 8 εκ του μηδενός αλλά μόνο το upgrade από μια υπάρχουσα έκδοση των Windows.

Παράλληλα κυκλοφόρησαν και πολλά πακέτα γλώσσας γι’ αυτήν την έκδοση. Εκτιμάται ότι το αργότερα μέχρι το Σαββατοκύριακο η πρώτη έκδοση alpha των Windows 8 θα έχει πλημμυρίσει τα γνωστά «ανταλλακτήρια» αρχείων του Internet.

pcnea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...