Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«Ναι» της αμερικανικής δικαιοσύνης στην έρευνα με εμβρυακά βλαστοκύτταρα


Δικαιώνοντας την απόφαση του Λευκού Οίκου, αμερικανικό εφετείο έκρινε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει ομοσπονδιακά κονδύλια για έρευνες με ανθρώπινα εμβρυακά βλαστοκύτταρα.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε αποφανθεί πέρυσι ότι...
οι κατευθυντήριες γραμμές που είχε θέσει η κυβέρνηση παραβιάζουν την ομοσπονδιακή νομοθεσία, δεδομένου ότι οι έρευνες αυτές προϋποθέτουν την καταστροφή ανθρώπινων εμβρύων.

Η αρχική απόφαση να σταματήσουν οι επίμαχες έρευνες δεν εφαρμόστηκε μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο εφετείο.

Με δύο ψήφους υπέρ και έναν κατά, το εφετείο έκρινε τελικά ότι η αμερικανική νομοθεσία είναι «διφορούμενη» και «δεν απαγορεύει τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία χρησιμοποιούνται ESC [εμβρυακά βλαστοκύτταρα]».

Η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση των ερευνών αυτών είχε απαγορευτεί το 2004 από τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο διάδοχός του όμως άλλαξε πολιτική.

 http://www.enimerwsi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...