Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία

Την έναρξη της δωρεάν οδοντιατρικής περίθαλψης για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία της χώρας, ανακοίνωσε ο αναπλ. Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, στον τηλεοπτικό σταθμό Open Tv.
«Και τα μεγάλα πολιτικά θέματα είναι σημαντικά, αλλά και τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών είναι επίσης πολύ σημαντικά και επηρεάζουν και τα μεγάλα θέματα.
Η οδοντιατρική περίθαλψη είναι μια ιστορία που την συζητάμε πολλά χρόνια, και όταν είμασταν μέσα στα μνημόνια και πριν τα μνημόνια, είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται.
Μέσω του ΕΟΠΥΥ ένα πακέτο 40 εκατ. ευρώ τα διαθέτουμε ξεκινώντας από τα παιδιά του δημοτικού για να καλύψουμε τις σχολικές ηλικίες του δημοτικού, από 6 έως 12 ετών, με ένα πακέτο προληπτικών και θεραπευτικών παροχών που θα περιλαμβάνει φθορίωση, καθαρισμό και κάποιες άλλες προληπτικές εξετάσεις και μέχρι 2 σφραγίσματα. Είναι εντελώς δωρεάν ιατρικές πράξεις για όλα τα παιδιά, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων οικογενειών. Είναι και μια σημαντική διέξοδος και για τους οδοντιάτρους για όλους όσους θέλουν φυσικά.
Είναι ελάχιστοι οι οδοντίατροι που δεν έχουν θετική στάση. Είμαστε σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για μια συμφωνία-πλαίσιο, που την θέλουν. Αυτά τα χρήματα που έχουμε να διαθέσουμε θα τα διαθέσουμε ξεκινώντας από τα παιδιά. Ξεκινάει τον επόμενο μήνα και οι γονείς θα πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ και θα κάνουν το πακέτο πράξεων που αναλογεί στο κάθε παιδί. Καμία επιβάρυνση, καμία ταλαιπωρία.
Επίσης, έχουμε μια μεγάλη αποδοχή στις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, ήδη λειτουργούν 120 μονάδες. Είναι μια πολύ καλή πρακτική, όπως ανέφερε και πρόσφατα που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, ο κ. Μοσκοβισί. Έχουμε ξεκινήσει τους πρώτους απολογισμούς και είναι πάνω από 1.000.000 οι επισκέψεις που έχουν δεχθεί αυτούς τους μήνες που λειτουργούν, οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000 πολίτες. Χρειαζόμαστε περισσότερες ΤΟΜΥ και θα προχωρήσουμε σε νέα προκήρυξη τον επόμενο μήνα. Είναι πάρα πολύ καλό το αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες και έχουμε εξοικονομήσει πάνω από 12 εκατ. ευρώ για τα νοικοκυριά από τις ιατρικές δαπάνες, γιατί είναι δημόσιες δωρεάν δομές. Ήρθαν συνειδητοποιημένοι οικογενειακοί γιατροί, χωρίς αντιστάσεις,  γιατί αντιλήφθηκαν ότι αυτός είναι ο ρόλος τους και έχουμε και πάνω από 2.500 δράσεις πρόληψης εισαγωγής Υγείας στην Κοινότητα. Πάνε οι ιατρικοί επισκέπτες, γιατροί, νοσηλευτές στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και σε ΚΑΠΗ και ενημερώνουν για την γρίπη και για διάφορα άλλα θέματα και έτσι και προλαμβάνουμε αλλά και αυξήσαμε το επίπεδο εμβολιασμών.

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...