Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ο άλλος δρόμος του Βενιζέλου...


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τη δική του οικονομική πλατφόρμα με το βλέμμα στο μέλλον και τους υποστηρικτές του να περνούν στην αντεπίθεση, όπως αυτή εκφράστηκε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ 
Picture 0 for Ο άλλος δρόμος του Βενιζέλου...
Του Σπύρου Νάννου
Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης στο Καστελόριζο, πολλοί είπαν «αλήθεια, τι λέει ο Βενιζέλος;». Ο ίδιος, προτίμησε την σιωπή, όμως ένα χρόνο μετά, βγήκε και μίλησε, παρουσιάζοντας στο υπουργικό συμβούλιο τη δική του οικονομική πλατφόρμα, άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου έβαλε τις τελευταίες πινελιές για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) και έδωσε «τροφή» στους υποστηρικτές του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να βγουν στην αντεπίθεση, ακόμα και την ίδια ημέρα. Και όλοι πλέον λένε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ακολουθεί τον δικό του δρόμο!
Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες, αναπτύχθηκε μια φιλολογία πως χθες, η κυβέρνηση θα έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Τελικά, αποδείχθηκε πως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα εξειδικευτεί μετά το Πάσχα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των αγορών και βεβαίως των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, την «παράσταση» έκλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν «κοιτώντας» κατάματα τον Γιώργο Παπανδρέου στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μίλησε και ζήτησε κατ’ αρχήν να ειπωθεί ολόκληρη, όπως είπε, η αλήθεια στον ελληνικό λαό, καλώντας μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών να εξηγήσει με πειστικό τρόπο τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα σε αποκλίσεις από τους στόχους της και «κυρίως στην πορεία των εσόδων που εμφανίζουν υστερήσεις». Μάλιστα, έριξε την δική του βόμβα όταν επισήμανε πως πρέπει πρώτα να λυθούν τα προβλήματα του 2011 και μετά να έρθει η ανακοίνωση για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα!
Και δεν στάθηκε μόνο εκεί. Πρότεινε επίσης να γίνουν συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου τόσο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όσο και μετά το Πάσχα με στόχο, όπως υπογράμμισε, να συζητηθεί η πραγματική οικονομία αλλά και το μέγεθος της παραοικονομίας. Και ως οιονεί πρωθυπουργός, απάντησε στο σκληρό πόλο που δημιουργείται στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με τις παρεμβάσεις της Βάσως Παπανδρέου περί αναδιάρθρωσης του χρέους, δηλώνοντας «παρών» και επισημαίνοντας πως «πρέπει να απαντηθεί με πειστικό τρόπο αυτή η συζήτηση, για να σπάσει ο φαύλος κύκλος των σεναρίων για την αναδιάρθρωση που είναι δυστυχώς εισαγόμενος».
Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς πρόσθεσε και τα εξής:
  • «Έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία να φροντίσουμε να αποσυμφορηθεί η συσσωρευμένη κοινωνική ένταση. Η κοινωνική συνοχή έχει διαρραγεί και υπάρχει διάχυτη ένταση και υποβόσκουσα βία».
  • «Χαίρομαι επίσης γιατί έγινε δεκτό να είναι χρηματο-οικονομική κατά βάση η προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, καθώς μέσα σε ορίζοντα τεσσάρων ετών, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα από άμεσες επενδύσεις θα είναι κατ’ ανάγκη περιορισμένο, ενώ μέσα από τη δημιουργία εταιρειών χαρτοφυλακίου ακινήτων μπορούμε να έχουμε μια σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους».
  • «Στο αναπτυξιακό επίπεδο θα πρότεινα να αναληφθούν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, πρακτικές και συγκεκριμένες, με γενναίες φορολογικές μεταρρυθμίσεις που θα στοχεύουν ορισμένους τομείς, όπως για παράδειγμα η οικοδομή, η οποία πρέπει και μπορεί κινηθεί και να συμπαρασύρει πολλά επαγγέλματα και πολλούς άλλους τομείς».
  • «Στο πλαίσιο αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να προωθηθούν στοχευμένες εθνικές αναπτυξιακές συμφωνίες. Μίλησα ήδη για τις προγραμματικές συμφωνίες με τις τράπεζες, με την Δικαιοσύνη, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο για συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αυτή τη κίνηση, «απαντάει» και σε όλους εκείνους οι οποίοι, έχοντας προσωπικές στρατηγικές μέσα σε κυβέρνηση, Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και κόμμα, κινούνται σε πολλά… επίπεδα και δείχνουν πως είναι έτοιμοι να αναλάβουν συγκεκριμένους ρόλους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και βεβαίως σε ένα θολό πολιτικό σύστημα, από το οποίο κανείς δεν γνωρίζει που θα φτάσει και πως θα εξελιχθεί...

Τι είδε η Voria.gr στην Ιπποκράτους

Και όπως προαναφέρθηκε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει αρκετούς υποστηρικτές, κάτι που φάνηκε – για πρώτη φορά σε τέτοιο μεγάλο βαθμό – στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πιο συγκεκριμένα και επειδή η Voria.gr βρέθηκε από νωρίς στον πέμπτο όροφο της Ιπποκράτους, στελέχη που παραδοσιακά ανήκουν στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, προτίμησαν κατ’ αρχήν τα πίσω καθίσματα, εκεί όπου πήγε, μόλις έφτασε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τα στελέχη που πέρασαν δίπλα του, επισήμαναν την ορθότητα του λόγου που ανέπτυξε στο υπουργικό συμβούλιο επισημαίνοντας πως πρέπει να βγει και να εκθέσει τις συγκεκριμένες απόψεις ανοιχτά, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει.
Τα πηγαδάκια βουλευτών που «ανήκουν» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, είχαν την τιμητική τους και μάλιστα αυτό γινόταν ανοιχτά και κατά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, όταν έβλεπε κανείς πώς σχολίαζαν τον πρωθυπουργό. Και βεβαίως, υπήρξαν και παρεμβάσεις βουλευτών ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος ως γνωστόν βρέθηκε στο άρμα του Ευάγγελου Βενιζέλου την εποχή που υπήρξε η «μονομαχία» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007. Μάλιστα και για να καταλάβει κανείς το κλίμα, όταν ανέβηκε στο πάνελ ο Γιώργος Φλωρίδης, ξαφνικά, όλοι οι βουλευτές δεν μιλούσαν και άκουγαν με προσοχή αυτά που έλεγε ο πρώην υπουργός. Και τι είπε; Έθεσε ανοιχτά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής: «Ο δρόμος για την ανόρθωση της χώρας θα διανυθεί ανεξάρτητα από την δική μας παρουσία αλλά πρέπει να το κάνουμε εμείς. Αν δεν μπορούμε να πάμε αποφασισμένα και συντεταγμένα σ’ αυτό το δρόμο, να το πούμε τώρα, για να πάρει το λόγο ο ελληνικός λαός. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε καθαροί και ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας».  Τα σχόλια δικά σας...
πηγή...voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...