Σάββατο 30 Απριλίου 2011

"Έφυγε" ο ήρωας της αντίστασης



 Έφυγε  ο ήρωας της αντίστασης
Ο Λάκης Σάντας, μια από τις πιο ηρωικές μορφές της αντίστασης, ο οποίος μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν την σβάστικα από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης τον Μάιο του 1941, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Ο Απόστολος Σάντας ήταν από τις σπουδαίες, σεμνές και ανιδιοτελείς μορφές της αντίστασης. Δεν κυνηγούσε τη δημοσιότητα και χαρακτηριστικά έλεγε: "Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια".

Για τη δράση του και την συμμετοχή του στο ΕΑΜ και στα πέτρινα χρόνια του εμφύλιου σπαραγμού εξορίστηκε στην Ικαρία και την Μακρόνησο. Πρόσφατα εξεδόθη το βιβλίο του "Μια νύχτα στην Ακρόπολη... μνήμες από μια σπουδαία εποχή".

"Στο πρόσωπό του ο Ελληνισμός αναγνωρίζει τον πιο αγνό πατριωτισμό" τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Την θλίψη του για το θάνατο του αγωνιστή που συμμετείχε στο κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη, εκφράζει το ΚΚΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι ο Λάκης Σάντας έγινε σύμβολο με την γενναιότητα του και την σεμνότητά του και σημείο αναφοράς και διαρκούς έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Σύμβολο της αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής και του φασισμού, χαρακτηρίζει τον Λάκη Σάντα η Δημοκρατική Αριστερά.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...