Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Νέα μυστικά αποκαλύπτει ο "Μηχανισμός των Αντικυθήρων"



Ο "αρχαιότερος υπολογιστής" όπως έχει ονομαστεί ο Μηχανισμός των Αντικηθύρων, κατέγραφε και την κίνηση των ουρανίων σωμάτων σύμφωνα με νέα έρευνα βρετανών επιστημόνων.
Ο 2.000 ετών μηχανισμός ανασύρθηκε από ρωμαϊκό ναυάγιο ανοιχτά των Αντικυθήρων το 1901 και από τότε έχει γίνει αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας καθώς τα μυστικά του αποτέλεσαν πρόκληση για την επιστήμη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά, ο μηχανισμός χρησίμευε ως ημερολόγιο, υπολογίζοντας και τη χρονιά κατά την οποία θα γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ωστόσο πρόσφατα ότι υπολόγιζε επίσης και τη θέση του ήλιου και της σελήνης.
Ο ιστορικός Τζέιμς Εβανς δηλώνει ότι "πρόκειται για ένα πολύ εξελιγμένο για την εποχή του μηχάνημα". "Κανείς δεν θα φανταζόταν καν πως κάτι τόσο πολύπλοκο θα μπορούσε να υπάρχει στον δεύτερο π. Χ. αιώνα" πρόσθεσε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον τρόπο που έχει ο μηχανισμός να συνοπολογίζει -με ειδική τροποποίηση- την τροχιά της σελήνης καθώς αυτή είναι ελλειπτική και όχι ένας τέλειος κύκλος. 

πηγή kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...